Naudi anuncia una “nova orientació” de la Policia tot i el bon funcionament

Autor: marta fernández
Font: bon dia
Publicat el: 1 de Juliol de 2009

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va assistir a la seva primera festa de la patrona de la Policia i va manifestar que malgrat l’estructura policial actual funciona bé caldrà “una nova orientació” per reforçar aquells àmbits que ara com ara ja tenen un funcionament òptim i per millorar aquells en que es puguin detectar mancances.

També va manifestar que una de les apostes serà el foment de la formació i de les noves tecnologies. Durant l’acte, Naudi també va manifestar que no volia barrejar la celebració de la patrona amb l’anunci de la nova direcció de la Policia i va afegir que es farà pública en unes dues setmanes. No va voler, per tant, confirmar o desmentir cap nom. De la seva banda, el cap del Govern, Jaume Bartumeu, ja va avançar que seguint la línia que està aplicant el nou govern a tota l’administració, hi haurà un redimensionament d’aquesta direcció i va deixar entreveure que no hi haurà quatre directors adjunts com fins ara.

Tant Naudi com Bartumeu van voler remarcar la tasca que duu a terme el servei de l’ordre i en aquest sentit el titular d’Interior va posar de manifest que vol potenciar la policia de proximitat, ja que va remarcar que caldrà primar “el treball de prevenció”. De la seva banda, Bartumeu va explicar que el fet de no renovar el contracte de l’actual director, Joan Ramon Peralba no suposa “una sanció” a l’equip de direcció “sinó una nova orientació” per al Cos. També va reiterar la necessitat de reforçar la policia de proximitat.

En el seu discurs, Naudi va voler agrair la tasca duta a terme per Peralba i va manifestar que el moment que viu, no només Andorra sinó tot el món, fa que s’hagi d’estar “vigilants i preparats” a les noves formes de delinqüència i va insistir en que l’estructura de la Policia “ha de ser sòlida i àgil”.

De la seva banda, Bartumeu va articular el seu discurs en tres eixos: “l’emoció, el respecte i l’agraïment”. L’emoció per la “delicadíssima tasca de donar suport a la Policia” i per les famílies que recolzen la tasca dels agents; respecte a la feina “duta a terme pels governs anteriors” i “l’agraïment” per la dedicació de la Policia i que facilita la seguretat en què viu el país.

L’adéu de Peralba

Peralba va posar de manifest la seva satisfacció per haver pogut desenvolupar durant aquests darrers dos anys la tasca de direcció de la Policia i va afegir que caldria donar continuïtat a la “visió” del Cos definida aquests anys. Va afegir que una de les bases de la policia és la proximitat que ara caldrà consolidar. D’altra banda, Peralba va voler remarcar la percepció positiva que té la ciutadania del Cos, tal com demostren les enquestes realitzades.

En el transcurs del seu parlament, Peralba va remarcar diferents actuacions de rellevància entre les quals, per exemple, els 15 trams conflictius que es van detectar a la xarxa viària en col·laboració amb l’Agència de Mobilitat i en els què s’ha aconseguit reduir la sinistralitat entre un 50 i un 70%.

També va destacar que hi ha hagut una davallada en les estadístiques de la criminalitat lligada a grups organitzats. Va posar de relleu, a més, les 140 detencions en operacions relacionades amb el tràfic d’estupefaents o les 60 detencions en casos de violència domèstica. A més a més, Peralba va remarcar la tasca de prevenció que s’ha fet entre els menors pel que fa al consum d’estupefaents.

D’altres operacions dutes a terme recentment i que Peralba va voler posar de manifest han estat la detenció d’un grup dedicat al robatori de cable de coure o la detenció d’una persona que es dedicava al tràfic de targetes de crèdit i l’actuació del qual hauria arribat a un frau de 300.000 euros.

Altres objectius assolits

El director de la Policia en funcions va destacar també que al llarg d’aquest temps també han dut a terme una tasca conjunta amb el Ministeri d’Educació per tractar de convalidar mitjançant un títol oficial la formació inicial que fan els agents de la Policia i també la formació continuada.

Un altre de les fites que s’han aconseguit, tal com va remarcar Peralba, és el sistema de denúncies in situ que s’ha implantat amb la policia de proximitat i que permet tramitar la denúncia des del lloc on es trobin aquests agents.

Finalment, el director en funcions va concloure que cal que el cos continuï treballant per “mantenir i millorar l’alt grau de seguretat” que segons va destacar és el reflex de la constància amb que es treballa des de la Policia.

En l’acte de celebració de la patrona de la Policia es van lliurar les insígnies de bronze pels 15 anys de servei a dues funcionàries del cos; que d’altres nou agents de la Policia van rebre la insígnia de plata pels 20 anys de servei i finalment, d’altres tres agents van recollir la commemoració que acredita els seus 30 anys de treball al Cos.

pdf3.jpg