El Govern vol reorientar i enfortir el Servei de Policia, i dotar-lo dels recursos necessaris

Autor: e.o.g
Font: més andorra
Publicat el: 1 de Juliol de 2009

L’Executiu està agraït de la feina feta pel Govern anterior pel que fa al Servei de Policia, però això no treu que es vulgui reorientar i enfortir el cos. «Cal una nova orientació », va manifestar el ministre d’Interior, Víctor Naudi.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va concretar que «s’ha d’aprofitar i enfortir la feina de la Policia, no només mantenir, sinó avançar». «Volem una Policia moderna, amb recursos i adaptada» a les necessitats actuals, va sentenciar. I és que el Govern entén que «la Policia funciona d’una manera adequada», però ha d’evolucionar contínuament i vol fer del cos «una eina de prosperitat». Un dels projectes que l’Executiu vol enfortir i consolidar és el de la policia de proximitat.

Aquest canvi d’orientació buscarà «consolidar els aspectes que funcionen bé i potenciar els sectors on manca estructura», va comentar Naudi, que considera que «estem en un moment complicat de la nostra història », en el qual caldrà estar alerta i «preparats per fer front i anticipant-nos als esdeveniments ». El ministre creu que la situació actual portarà noves formes de crim organitzat i xarxes de blanqueig de diners que disposaran de nous sistemes. De la mateixa manera, creu que la crisi econòmica pot comportar un augment de la delinqüència; per això va assegurar que es donarà rellevància a la formació dels agents de policia. «Caldrà fer un esforç important de formació i d’adaptació a les noves tecnologies», va anunciar Naudi, malgrat la precària situació de les finances públiques denunciada reiteradament pel Govern. En aquest sentit, Naudi va assegurar que «les dotacions pressupostàries per a aquest cos hauran de ser prioritàries».

Aquests anuncis es van fer la jornada que el Cos de la Policia dedica a la patrona, Santa Maria Auxiliadora. Després d’assistir a una missa a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella, bona part dels membres de la Policia, acompanyats per col·legues dels països veïns, van participar en un acte de reconeixement als agents i administratius amb 15, 20 i 30 anys de servei al cos.

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va explicar que s’està treballant per nomenar una nova direcció de la Policia, i va avançar que el Govern prendrà la decisió la setmana vinent per fer públic el nom del nou director d’aquí a dues setmanes. La voluntat és «d’aprimar» la direcció, ja que, segons el cap de Govern, Jaume Bartumeu, actualment està sobredimensionada. Per la seva banda, el director en funcions, Joan Ramon Peralba, es va mostrar agraït per haver pogut «servir el país» en aquest càrrec, i va repassar les tasques dutes a terme, entre les quals destaca la implantació de la policia de proximitat, a més d’importants intervencions en el nivell preventiu.

pdf3.jpg