Bartumeu estudia canviar l’actual llei d’Urbanisme

Autor: clara garnica
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 1 de Juliol de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va manifestar ahir que “està sobre la taula” la modificació d’alguns aspectes de la llei d’Urbanisme, aprovada per l’anterior Govern. Bartumeu va afirmar que aquesta llei és complicada de modificar en la seva essència, però que “intentarem trobar mesures de canvi sense perjudicar els interessos dels implicats”. Per aquest motiu, va informar que a partir de la setmana que ve realitzarà entrevistes personalitzades amb els set cònsols. El primer en reunir-s’hi serà Antoni Martí, cònsol d’Escaldes-Engordany.

El cap de Govern també va parlar de possibles ajudes per al sector. Bartumeu va informar que intentaran trobar la manera de donar “més alegria a un ram que es troba en una situació complicada”. Per aquest motiu va valorar positivament el curs d’urbanisme de l’AGIA, “que permet estudiar experiències d’altres països”. El líder socialdemòcrata va ser l’encarregat de clausurar-lo i presenciar l’entrega de diplomes.

Tot i la voluntat de suport, Bartumeu va reiterar que no hi haurà ajudes directes, ja que “les nostres finances públiques no donen a l’abast”. El cap de l’Executiu, però, va voler tranquil.litzar els inversors i va proposar tractar la problemàtica a la taula entre diferents agents econòmics que se celebrarà el 16 de juliol.

ADAPTAR-SE A LES LLEIS

Per la seva part, el vicepresident de l’AGIA, Joan Carles Camp, va reafirmar la importància de cursos com el clausurat ahir, ja que les normes actuals del sector “són complexes i costa entendre-les bé”. Respecte a la llei d’Urbanisme, no va voler polemitzar sobre el seu contingut, tot i que va manifestar la necessitat d’amotllar-s’hi, perquè es basa en directrius de països com ara França i Espanya. Segons Camp, “ens falta cultura urbanística i ens hem d’anar adaptant”. El primer curs d’urbanisme pel sector immobiliari, realitzat amb la col.laboració de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, va tancar ahir amb l’entrega de diplomes de 30 participants. Camp, que va ser un dels diplomats, va afirmar que l’any que ve es repetirà convocatòria.

pdf3.jpg