Bartumeu reduirà el nombre de directors adjunts de la Policia

Autor: pepa gallego
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 1 de Juliol de 2009

De “sobredimensionament”, va qualificar el cap de Govern, Jaume Bartumeu, la direcció del cos policial, i més en concret els càrrecs dels directors adjunts. Per aquest motiu, sense definir encara l’estructura, va parlar de posar com a objectiu “aprimar” aquesta cúpula.

Una estructura que encara resta per definir, ja que des de l’Executiu encara no s’ha fet públic de manera oficial el nom del nou director de la Policia, que segons va anunciar ahir el ministre d’Interior, Víctor Naudi, serà públic en dues setmanes.
Aquestes manifestacions fetes públiques ahir en l’acte del lliurament d’insígnies d’antiguitat d’agents de policia amb motiu de la festivitat de la patrona del cos, van tenir un seguit de declaracions d’intencions per part del nou ministeri pel que fa al cos policial. Així, Naudi va manifestar que es pretén fer una nova orientació del cos policial “mantenint els plantejaments que han demostrat eficàcia i afavorir noves vies de millora, de formació, de prevenció i d’implantació de nous recursos per estar preparats per al futur que ens toca afrontar”, va dir. Un futur en el qual Naudi considera que s’ha d’estar vigilant perquè el crim organitzat i les xarxes de blanqueig de capital disposaran també de nous sistemes més avantguardistes i perillosos, i per això “caldrà més formació per als nostres efectius”, va dir.

NOVES MESURES

Aquesta nova orientació de la Policia ja té algunes mesures anunciades com és l’esforç en l’àmbit econòmic, ja que Naudi considera “prioritàries” les dotacions pressupostàries per a aquest cos, així com un esforç en la formació i en l’adaptació a les noves tecnologies. A més, el ministre d’Interior va destacar la necessitat d’incrementar els mitjans escaients, reforçant o completant aquelles mancances reglamentàries pendents. Naudi també va manifestar que s’han de reorientar els plantejaments tècnics de la Policia de Proximitat per potenciarla amb nous paràmetres.

Els dos màxims responsables del cos policial, cap de Govern i ministre d’Interior, també van tenir unes paraules de reconeixement per tota la tasca realitzada en l’anterior legislatura i de cara a l’encara director en funcions, Joan Ramon Peralba, al qual el cap de l’Executiu va explicar que el fet de “no reconduir el seu contracte no significa cap sanció, sinó la voluntat d’una reorientació” del cos, va dir. Naudi va agrair la tasca realitzada sota la direcció de Peralba “en què s’han produït aportacions destacables”, va explicar.

Les insígnies lliurades en la celebració de de Santa Maria Auxiliadora van donar el reconeixement en bronze a dues dones agents que han treballat 15 anys per al cos, nou agents, en color plata per treballar 20 anys i tres caps de seccions com a insígnia d’or per haver prestat servei durant 30 anys.

pdf3.jpg