Primer contacte d’Espot amb els seus homòlegs veïns

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 30 de Juny de 2009

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Internacionals, Xavier Espot, va aprofitar la seva assistència a la reunió informal de ministres d’Exteriors de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) per mantenir un primer contacte amb els seus homòlegs francès, Bernard Kouchner, i espanyol, Miguel Ángel Moratinos. Ambdós hauran de tenir un paper rellevant com a interlocutors d’Espot en el procés de reformes que vol impulsar el Gabinet socialdemòcrata.

Segons va informar el Govern ahir, Espot va mantenir converses amb Moratinos i Kouchner durant la seva estada a l’illa grega de Corfú durant el cap de setmana passat. El Ministeri d’Exteriors va acordar celebrar a curt termini reunions de treball amb els països veïns per parlar dels diferents temes bilaterals pendents. Entre els assumptes bilaterals més importants hi ha la preparació dels futurs convenis per evitar la doble imposició després que Andorra hagi accedit a l’intercanvi d’informació. En aquesta mateixa línia, Espot també es va reunir amb Jean Asselborn, ministre d’Exteriors de Luxemburg, amb el qual va tenir oportunitat de parlar de les negociacions que el Ducat està duent a terme amb organismes internacionals en matèria fiscal.

Durant els dos dies que va durar la reunió ministerial, Espot va poder conversar amb el secretari d’Estat d’Afers Exteriors de la Santa Seu, Dominique Mamberti, amb el qual va tractar la constitució de la comissió mixta del Concordat, la comissària europea d’Exteriors, Benita Ferrero Waldner, i l’alt representant de la Política Exterior i de Seguretat Europea, Javier Solana.

pdf3.jpg