Primers contactes de Xavier Espot amb els ministres d’Exteriors d’Espanya i França

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 30 de Juny de 2009

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, va participar el cap de setmana passat en la reunió informal ministerial de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) celebrada a la població grega de Corfú.

Durant la trobada, Espot va establir els primers contactes amb representants dels països de l’entorn, entre els quals el seus homòlegs espanyol i francès, Miguel Ángel Moratinos i Bernard Kouchner, amb els quals es va acordar mantenir en breu noves reunions de treball per avançar en els diferents temes bilaterals en curs amb els dos estats veïns.

El ministre també va reunir-se amb el secretari d’Estat d’Afers Exteriors del Vaticà, Dominique Mamberti, amb qui es va parlar sobre la propera reunió de la comissió mixta de seguiment del- Concordat. Espot també va contactar amb el seu homòleg luxemburguès, Jean Asselborn, a qui va demanar informació sobre els convenis en matèria fiscal que està negociant aquest país.

Espot va trobar-se, a més, amb la comissària europea d’Afers Exteriors, Benita Ferrero Waldner, i amb l’alt representant de Política Exterior i de Segureat Europea, Javier Solana, així com amb enviats de Liechtenstein, Mònaco i San Marino.

pdf3.jpg