Funció Pública reconeix que serà inevitable fer més contractacions

Autor: toni solanelles/ aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 24 de Juny de 2009

L’administració general haurà d’afrontar noves incorporacions. Necessàriament. Les necessitats són les necessitats. Així ho va venir a dir ahir el nou secretari d’Estat de la Funció Pública, Marc Miró, minuts després de prometre el càrrec que fa “un o dos dies” que exerceix, fet pel qual no va pronunciar-se gaire a fons de cap dels aspectes pels quals se li va demanar.

Això sí, abans d’advertir que “a la pràctica és díficil” respectar la Llei de reactivació econòmica que preveu que durant el 2009 el creixement de la Funció Pública seria zero, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va recordar al nou alt càrrec governamental que “en la situació actual” el departament que passa a ocupar Miró “és una càrrega molt més feixuga que en altres circumstàncies”.
Miró és psicòleg i havia format part de les àrees de recursos humans del Servei de Telecomunicacions d’Andorra (on va exercir de director entre els anys 1994 i  2002) i, també, del Govern (del 1989 al 1994 com a adjunt a la direcció). En l’actualitat, i després de treballar al departament de recursos humans de Via Moda els anys 2003 i 2004, exercia al sector privat, en un negoci propi dedicat a les aplicacions informàtiques que gestionen recursos humans. Ahir va prometre el càrrec juntament amb el nou secretari d’Estat d’Esports i Joventut, Manel Blasi (vegeu pàgina 35). Tots dos van ser nomenats la setmana passada.

Lligats a Presidència
Després de prometre els respectius càrrecs, el cap de Govern va destacar el fet que els dos nous secretaris d’Estat estan lligats directament a Presidència, per la importància que se’ls vol atorgar a les dues àrees. Bartumeu va recordar que en el cas de la Funció Pública la llei que la regula marca que el rang que ha de tenir el màxim responsable d’aquest departament és el de secretari d’Estat. El cap de l’executiu va explicar que en l’actualitat “hem de redreçar i reforçar l’administració”. Jaume Bartumeu va explicar que cal dotar de “més alegria i més empenta” el personal per “motivar el conjunt de les persones que treballen molt i bé en defensa de l’interès general”.
Marc Miró va assegurar assumir el càrrec amb “energia i determinació” i va tenir un discurs molt tècnic en la matèria quan va explicar com pensava convertir l’administració general en més eficaç i eficient. “Això passa per introduir elements de millora de gestió dels recursos humans i millorar, també, el conjunt de processos amb una clara orientació de servei al client.” Per client, és clar, el nou secretari d’Estat de la Funció Pública es referia a l’administrat. Demanat per la necessitat de reformar la legislació tal com preveia el Govern Pintat, Miró va recordar que “són dossiers i temes suficientment complexos com per no poder-s’hi referir al cap d’un o dos dies de feina”. El secretari d’Estat de la Funció Pública va explicar que qualsevol modificació eventualment possible es mirarà de fer “amb voluntat de consens” i d’acord “amb la línia traçada pel cap de Govern i a la qual m’hi adhereixo plenament de rigor i transparència”. Marc Miró va afirmar que a nivell del funcionariat, com a tots nivells per la situació econòmica de l’administració, hi haurà “contenció de la despesa”, però “les necessitats” faran inevitable noves contractacions en llocs que ara encara no es poden preveure.

pdf3.jpg