Bartumeu vol una Administració reforçada i un esport transversal

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 24 de Juny de 2009

Ahir a la tarda van prendre possessió del càrrec el secretari d’Estat de la Funció Pública, Marc Miró, i el d’Esports, Manel Blasi, tots dos càrrecs adscrits al Departament de Presidència i, conseqüentment, al cap de Govern, Jaume Bartumeu. En el seu discurs, el líder socialdemòcrata va recordar que la prioritat del seu mandat en matèria de l’Administració serà la de “redreçar i reforçar” la mateixa, mentre que en l’àmbit dels esports es treballarà per l”eficàcia i la transversalitat”.

Bartumeu va articular un discurs, davant els representants polítics i els familiars dels nous secretaris d’Estat, en el qual va advertir a Miró que el seu treball comportarà “una càrrega molt més feixuga del que podria semblar en altres circumstàncies”, afegint-hi que caldrà posar “una mica més d’alegria i d’empenta” en l’Administració. Tot i això, el socialdemòcrata va recordar que la via serà la motivació de les persones “que treballen molt bé” al servei d’Andorra. De fet, Bartumeu va sentenciar: “Estem per servir i no per atabalar el ciutadà”.
Miró va recollir el missatge i va declarar posteriorment a la promesa el seu agraïment al cap de Govern per incloure’l dins els “col.laboradors més propers”, de manera que assumeix “amb energia i determinació” un repte que també és per a ell “molt il.lusionant”. El nou secretari d’Estat de la Funció Pública va resumir que per fer “una administració més eficaç i eficient” caldran quatre puntals: “Elements de gestió professional, millorar els processos, adequar els recursos i vocació de servei al client”. Amb aquestes quatre prioritat, Miró abordarà la llei de la Funció Pública, en què hi ha “temes complexes sobre la taula” que caldrà tractar amb “transparència”, tot i que va considerar prematur fer més valoracions.
Pel que fa a la dimensió funcionarial, Miró va reconèixer que “la contractació zero és difícil a la pràctica”, ja que, tot i que s’intenti ampliar el mínim possible l’Administració, “hi ha necessitats que són insalvables”. En aquest sentit, va recordar que les mateixes mesures anticrisi aprovades al Consell General marquen aquesta pauta.

UN ESPORT TRANSVERSAL
Per la seva part, Blasi va indicar que en matèria esportiva té un “objectiu clar”, el de “donar transversalitat al departament” i aconseguir així “pujar un graó a l’esport i a la joventut”. L’excònsol menor d’Andorra la Vella durant l’anterior mandat comunal va afirmar que caldrà “cohesionar la joventut a través de l’esport” i, a la inversa, indicant el fet que el “canvi generacional” que necessita el país haurà de produir-se fins i tot en detriment dels resultats. Pel que fa a la combinació de l’esport d’elit i el de base, Blasi va situar-los com a compatibles, indicant que “el primer escull” que es presenta, la situació del River Andorra, requereix encara una reunió per comprovar quins són els requisits econòmics i mirar si aquests es poden fraccionar.

pdf3.jpg