Els bombers volen una llei consensuada amb el Govern que reguli el cos especial

Autor: ana
Font: Bon Dia
Publicat el: 25 de Juny de 2009

El ministre de l’Interior, Víctor Naudi, va trobar-se aquest dimecres a la tarda amb els dos màxims responsables de l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), Israel Amigó i Joan Torra, que volen l’elaboració d’una llei consensuada que reguli el cos especial i la retirada definitiva del projecte Horitzó 2010.

Les dues parts van reunir-se després d’haver pactat la suspensió dels recursos pendents a la Batllia, una iniciativa que es va portar a terme, precisament, per no obstaculitzar les negociacions entre les dues parts. De fet, el recurs principal va ser el presentat contra el decret que definia el projecte Horitzó 2010 i que el sindicat va rebutjar des de l’inici.

Els representants dels bombers volen que es restableixin també les afectacions als parcs, en considerar que durant l’anterior mandat hi va haver alguns canvis d’ubicació que atemptaven contra els drets adquirits per concurs per part pels agents. Finalment, la junta del sindicat proposa la possibilitat de recuperar el servei sanitari primari, en considerar que “la iniciativa ajudaria a estalviar diners i creiem que en sortiríem beneficiats tots”.

El futur de la direcció
Pel que fa a la situació de la direcció del cos de bombers, el sindicat està pendent que el ministeri d’Interior es pronunciï sobre la continuïtat de l’actual director, Jordi Boixader, i subdirector, Sergi Flucha. La junta de l’ABA, que s’ha mostrat especialment crítica durant els dos últims anys amb la gestió d’aquesta direcció, confia que amb el canvi de ministre es canviïn també els càrrecs de confiança i que es produeixi el relleu. En aquest sentit, el sindicat va manifestar anteriorment la voluntat que el nou director sigui “una persona que entengui l’ofici i que ens valori la feina”.

pdf3.jpg