Bartumeu contrasta a París els compromisos de Pintat

Autor: Marc Segalés
Font: Bon Dia
Publicat el: 25 de Juny de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va reunir aquest diemcres a París amb el representant del copríncep francès i cap de gabinet del president de la República francesa. Amb Christian Frémont i un dels adjunts del primer ministre francès François Fillon, Bartumeu va mantenir una reunió de treball per posar al dia els compromisos contrets per Albert Pintat.

Bartumeu va viatjar acompanyat del ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, i de la cap de gabinet, Marian Sanchiz. Al matí van estar reunits a l’Hôtel de Matignon, seu del primer ministre francès, amb el representant personal del copríncep Sarkozy i amb un dels adjunts en afers econòmics del primer ministre François Fillon, les mateixes persones amb qui l’anterior cap de Govern, Albert Pintat, havia tingut com a interlocutors i havia mantingut les converses que van acabar desembocant en l’anomenada Declaració de París.

A la tarda, Bartumeu i Espot es van traslladar fins a l’ambaixada d’Andorra, on van tenir una altra trobada, aquest cop amb els tècnics que van assessorar l’anterior Govern en les negociacions amb l’Elisi. Bartumeu ha volgut contrastar el coneixement del dossier de la Declaració amb les persones que en van ser protagonistes i van assessorar la part andorrana en la seva elaboració.

El cap de Govern no va voler fer declaracions respecte al contingut de les trobades, ja que primer vol explicar-lo al seu gabinet ministerial.

pdf3.jpg