La Cambra veu bé la promoció d’Alguaire

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 23 de Juny de 2009

El president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Marc Pantebre, va declarar ahir que “seria molt positiva la promoció de l’aeroport d’Alguaire” com a centre d’aviació proper a Andorra. Pantebre va explicar que compartia plenament les declaracions del cap de Govern, Jaume Bartumeu, que en una entrevista amb una emissora espanyola va declarar que l’equipament de Lleida havia de ser “el nostre aeroport”.

Pantebre va argumentar que, un cop inaugurat, l’equipament de Lleida serà “el més proper al nostre país”, i que seria un punt important per fer arribar turistes al Principat, “sense oblidar l’aeroport de Tolosa, que és el segon en proximitat”.

Pantebre també es va mostrar d’acord amb el cap de Govern que no era convenient posar diners a l’aeroport d’Andorra-Pirineus, ja que “habilitar l’aeroport de la Seu només per a avionetes no ens serveix per a res”, i considera que seria molt difícil trobar companyies que hi operessin.

FINANÇAMENT INTERNACIONAL

Pantebre també va explicar que veia de bon ull la proposta de Bartumeu per buscar finançament internacional per al deute públic. “És positiu diversificar les fonts de finançament, i que no siguin només els bancs del país els qui portin tot el pes”. Una opinió similar va expressar el conseller de Coalició Reformista Jaume Serra, tot i que va matisar que “el cap de Govern es deu referir a vendre les emissions a fora”. Pel que fa a Andorra pel Canvi, Nomen va afirmar que evitarà pronunciar-se fins que no hagi tractat el tema personalment amb Bartumeu.

pdf3.jpg