Naudi mostra la voluntat d’avançar en la reglamentació de la Llei de la policia

Autor: marià miño
Font: bon dia
Publicat el: 23 de Juny de 2009

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va mostrar ahir la voluntat del Govern d’avançar en el desenvolupament reglamentari de la Llei de la policia, la principal reivindicació del cos especial. Així ho va confirmar ahir el president del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), Salvador Prieto, després de reunir-se amb el titular d’Interior per tenir un primer intercanvi d’impressions.

Els responsables de les dues entitats que representen el departament, el CFPA i el Sindicat de la Policia (SIPA), van reunir-se ahir amb Naudi en una primera presa de contacte que va resultar satisfactòria. En aquest sentit, Prieto va assegurar que “per part del ministre, hi ha una predisposició total de poder avançar en el que es pugui”, mentre que el president del SIPA, Cerni Obiols, va assegurar que “hem tingut una bona impressió i l’hem vist amb ganes de treballar”. De la seva banda, el ministre es va abstenir de fer declaracions.

LA DIRECCIÓ, EN SUSPENS

Malgrat la incertesa que hi ha actualment amb relació a la renovació de les direccions dels diferents cossos especials, el tema no es va tractar durant aquesta primera trobada entre el ministeri i els sindicats. “L’únic que ens han dit és que el director està en funcions”, va afirmar Obiols. Quant a la possibilitat que canviï l’actual organigrama de la direcció, el president del SIPA va recordar que actualment “hi ha recursos particulars contra la carrera professional” i va afegir que els sindicats de la policia mantindran els recursos presentats durant l’anterior mandat.
La trobada amb els sindicats policíacs és la primera d’una ronda de reunions del ministre d’Interior amb els cossos especials. Després de trobar-se amb els agents de policia, Naudi es reunirà demà a la tarda amb l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA), mentre que dijous al matí es trobarà amb els funcionaris del centre penitenciari.

pdf3.jpg