Vistiplau a una federació de parcs naturals

Autor: Gabriel Pérez
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 16 de Juny de 2009

El Govern donaria suport a una federació que reunís els parcs naturals del Principat. Així ho va apuntar el nou ministre de Medi Ambient, Vicenç Alay, durant la celebració del desè aniversari del primer espai d’aquestes característiques que va tenir el país: el de la vall de Sorteny.

L’efemèride va ser commemorada amb la inauguració d’un nou itinerari pel parc, una ruta que permet l’observació de la riquesa de la zona, amb especial incidència en les papallones i els ocells, ruta en la qual van participar les autoritats presents. Durant el discurs previ a la  caminada, la cònsol menor d’Ordino, Consol Naudí, va recordar “la decisió valenta” que va suposar el projecte a la vall de Sorteny, convertit ara en “la nineta dels ulls dels ordinencs”. La mandatària va remarcar el treball conjunt que ja s’està fent amb un altre espai com ara el parc del Comapedrosa i la intenció d’ampliar-lo més endavant per crear una agrupació que reuneixi tots els parcs naturals del Principat i que, “en un futur, es pugui integrar en la xarxa europea”.

El ministre de Medi Ambient va assegurar que la idea li sembla “perfecta”, tot recordant que “aquest parc i d’altres del país ja han demostrat que es pot fer un gran treball plegats i que  normalment les accions conjuntes donen un millor resultat que les aïllades”.

pdf3.jpg