Alay considera “prioritari” engegar el pla de gestió de la Vall del Madriu

Autor: P.G.
Font: El Periòdic
Publicat el: 16 de Juny de 2009

El ministre d’Ordenament Territorial i Medi Ambient, Vicenç Alay, va manifestar ahir que considera “prioritari” que el pla de gestió de la Vall del Madriu sigui una realitat. Per aquest motiu, ahir, amb motiu de l’acte de commemoració del 10è aniversari del Parc Natural de la Vall de Sorteny, primer acte públic en el qual va assistir des que va prendre possessió del càrrec, Alay va fer una declaració d’intencions quant a la Vall de Madriu i d’altres com ara la de donar suport a la creació de la federació de parcs naturals d’Andorra, com a proposta del Comú ordinenc.
Alay va explicar que, tot i que encara s’ha de posar a treballar i informar-se de tota la documentació al respecte del pla de gestió de la Vall del Madriu, que en l’actualitat està en un procés molt avançat, en el qual es pretén donar format jurídic als acords presos entre els quatre comuns implicats, està segur que l’esborrany acordat “tirarà endavant sense entrebancs”.
El ministre d’Ordenament Territorial i Medi Ambient va manifestar que un cop tingui el pla de gestió acordat pels comuns de Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella, Escaldes-
Engordany i Encamp es posarà a treballar amb la ministra de Cultura, Educació i Joventut, Susanna Vela, per desencallar tot el procés d’aquesta vall, declarada Patrimoni de la Humanitat com a paisatge cultural.
En principi es preveu que una vegada estigui el text en format jurídic, passarà a l’aprovació plenària dels quatre comuns, i seguidament passarà a mans d’Alay i Vela perquè aquests el tirin endavant, amb les corresponents reunions amb els cònsols. Aquest procés es preveu que sigui en breu, segons han manifestat alguns dels cònsols.

FEDERACIÓ DE PARCS NATURALS
Un altre compromís adquirit ahir per Alay va ser el llançat per la cònsol menor d’Ordino, Consol Naudi, qui va explicar al ministre un dels projectes que es vol tirar endavant des de la corporació ordinenca, com és el de la creació de la federació de parcs naturals d’Andorra, i a més llarg termini, assolir la integració a una xarxa europea d’entorns naturals protegits. Alay es va comprometre al fet que el Govern donarà suport a aquesta iniciativa, perquè la considera “una bona idea”. A més, es va mostrar partidari de tirar endavant accions conjuntes al respecte entre el ministeri i les entitats comunals.