Minoves confia que Vela continuï els projectes iniciats l’última legislatura

Autor: marta fernández
Font: bon dia
Publicat el: 12 de Juny de 2009

Aquest dijous es van viure els darrers traspassos de les carteres ministerials que encara quedaven per fer. Així, l’exministre de Cultura Juli Minoves va cedir la cartera ministerial a la nova titular, Susanna Vela

En l’acte, Minoves va dir que els expedients que queden oberts, com ara el de l’arxiu i el museu nacionals, han estat el seu punt fort durant els anys que ha ocupat el càrrec.

L’extitular de Cultura espera que es doni continuïtat a aquests projectes i va dir que el fet d’haver treballat braç a braç amb Vela aquests darrers anys ha servit per poder fer una valoració molt positiva del fet que sigui ella qui continuï amb la feina del departament de Cultura. Minoves va exposar que l’acte de traspàs és normal, ja que després de vuit anys al càrrec dels ministeris s’han acumulat moltes coses i que al cap i la fi “treballem amb el mateix objectiu, que és el bé d’Andorra”. En aquest sentit, Vela va dir que farà una revisió dels assumptes que queden pendents des del seu punt de vista i que valorarà la viabilitat del museu i l’arxiu nacionals.

La ministra d’Educació, Cultura i Joventut, Susanna Vela, va rebre també de manera simbòlica un portàtil de mans de l’exministra d’Educació Roser Bastida. L’extitular d’Educació va posar èmfasi en les noves tecnologies en l’àmbit educatiu. De la seva banda, Vela va manifestar que ha estat treballant per marcar prioritats, tot i que ha reconegut que la formació professional serà un “àmbit clau que s’haurà de treballar”. Vela va reconèixer que posar-se al dia li portarà temps.

Finalment, hi va haver el traspàs de carteres entre l’exministre de Justícia i Interior Antoni Riberaygua i el nou titular d’Interior, Víctor Naudi, i el cap del Govern, Jaume Bartumeu, que assumirà Justícia.

Naudi va manifestar que tots els dossiers que li han estat traspassats són “importants” i prioritaris, tot i que no va voler entrar a concretar-ne cap, i va explicar que ja ha iniciat una visita als diferents departaments per conèixer-ne el personal i els recursos. De fet, va explicar que ahir mateix a la tarda havia de mantenir una trobada amb els bombers. També va concloure que tant Riberaygua com Xavier Bardina li han exposat la seva predisposició a col·laborar (donant les explicacions que calguin sobre els diferents afers).

Nous secretaris de Govern i per a la reforma de l’administració

El nou executiu continua la reestructuració interna i, d’aquesta manera, el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va publicar el nomenament d’Alexandre Cucurella Rossell com a nou secretari general del Govern. D’aquesta manera, el fins ara responsable del Registre de Comerç i Societats substitueix en el càrrec Esteve Vidal. En aquest mateix butlletí també es fa públic el nomenament d’Alfons Miralles Bellera com a secretari d’Estat per a la reforma de l’administració i la promoció de la societat del coneixement. Aquests dos nomenaments van entrar en vigor aquest mateix dijous. D’altra banda, el BOPA també publicava el cessament de Roser Suñé com a cap de protocol.

pdf2