L’educació viatja en les noves tecnologies

Autor: d. moreno/ t. solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 12 de Juny de 2009

El traspàs de poders més innovador va ser el del ministeri d’Educació. I és que l’exministra, Roser Bastida, va entregar a la nova responsable de la cartera, Susanna Vela, un ordinador portàtil.

“És una simbologia sobre la relació entre les noves tecnologies i l’àmbit educatiu, que són temes en què hem de ser capdvanters i que s’han de prosseguir en educació”, va comentar Bastida. L’exministra va informar Vela que li deixa tot preparat per a l’inici del proper curs i que, en qualsevol cas, “aquí hi ha un equip de professionals molt bo que l’ajudaran com m’han ajudat a mi”. Al seu torn, Vela va manifestar que “els objectius són els marcats per un programa polític i ara s’ha d’aterrissar i s’han de valorar els dossiers i els expedients”. Va deixar clar que dels projectes endegats si “n’hi ha que són bons s’han d’acabar de tancar”.

Un parell d’hores abans havia agafat el relleu de Cultura de la mà de Juli Minoves. La nova ministra tampoc no es va definir sobre els macroprojectes (l’arxiu, el museu) i va indicar, respecte a l’or ganigrama d’un ministeri molt ampli, que “l’estem treballant” però que, en qualsevol cas, buscarà “un bon equip de persones amb el qual em pugui recolzar. Això és evident aquí i a totes les feines”.

Si el relleu entre Bastida i Vela va ser el més tecnològic, el traspàs a tres bandes entre l’exminisre de Justícia i Interior, Antoni Riberaygua, i el cap de Govern i el nou responsable ministerial, Víctor Naudi, va ser el més feixuc. O el més complet. Segons com es miri. Ja que tots tres van mantenir una llarga entrevista privada per repassar les qüestions “d’actualitat”. Així ho va explicar Naudi després de gairebé dues hores de reunió. Segons el nou titular d’In terior, Riberaygua els va exposar “la feina que quedava per fer més els temes més urgents”. Tant l’exministre com l’exsecretari d’Estat Xavier Bardina es van oferir a col·laborar en l’etapa de transició. Riberaygua va afirmar que donava el relleu d’una manera “molt volguda i amb moltes ganes”. Naudi, que ja s’ha començat a reunir amb els cossos especials que tindrà sota el seu comandament, no va voler revelar cap mena de detall. Ni tan sols quines seran les prioritats ministerials.

“Tots els dossiers són importants, tots els dossiers són prioritaris”, va afirmar. El polític escaldenc va assegurar que per començar a nomenar els nous càrrecs “esperarem uns quants dies per veure com funcionen cadascun dels estaments”. Riberaygua va simbolitzar el traspàs de poders lliurant a Víctor Naudi tots els dossiers que resten en curs.

pdf2