Els traspassos de carteres finalitzen amb la plena cooperació dels ministres sortints

Autor: e.o.g/ ana
Font: més andorra
Publicat el: 12 de Juny de 2009

El traspàs de carteres entre els ministres i els seus antecessors es va acabar ahir amb tres actes simbòlics. En tots els casos, els ministres sortints es van posar a disposició dels seus successors per ajudar-los en el que convingui.

Ahir, la primera de rebre els dossiers va ser la ministra d’Educació, Cultura i Joventut, Susanna Vela. El seu antecessor a Cultura, Juli Minoves, va expressar el seu desig que es donés continuïtat als projectes que han caracteritzat el seu mandat, o que han estat a l’ull de l’huracà, com pot ser el Museu de la pau i la identitat i arxiu nacional d’Andorra. En aquest sentit, Vela va comentar que s’han de reprendre tots els dossiers i valorar-los.

D’altra banda, Roser Bastida, l’exministra d’Educació, va utilitzar un ordinador portàtil per representar el traspàs de cartera, per simbolitzar d’aquesta manera la importància que té l’ús de les noves tecnologies en l’àmbit de l’educació, un camp en el qual Andorra hauria de ser «capdavantera». De la mateixa manera, Bastida va comentar que de cara al nou curs escolar «està tot a punt», Vela «no ha de tenir cap problema». De la seva banda, Susanna Vela va comentar que el seu és un «Ministeri molt ampli», on tots els temes són «igualment importants». De la mateixa manera, la nova ministra va comentar que la feina que va fer la seva antecessora «s’ha d’aprofitar», en la mesura que s’adigui amb el programa socialdemòcrata. Finalment, Vela va concretar que l’àmbit de la formació professional és un dels que s’haurà de treballar més.

El tercer traspàs va ser entre l’exministre d’Interior i Justícia, Antoni Riberaygua, i els socialdemòcrates Víctor Naudi i Jaume Bartumeu, que assumiran les competències que Riberaygua va ostentar al llarg dels darrers dos anys. Tots tres van mantenir una reunió de prop de dues hores, en les quals van repassar la feina feta i els temes que han quedat sobre la taula. Riberaygua, igual que el fins ara secretari d’Estat d’Interior i Justícia, Xavier Bardina, es van posar a disposició del ministre i del cap de Govern per ajudar-los en tot el que faci falta. Naudi no va entrar a concretar les prioritats que tindrà el seu Ministeri, però ahir mateix va començar els contactes amb els col·lectius subscrits a Interior i es va reunir amb el cos de Bombers.

Alexandre Cucurella Rossell és nomenat secretari general del Govern

El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) va publicar ahir el nomenament d’Alexandre Cucurella Rossell com a nou secretari general del Govern. El fins ara responsable del Registre de Comerç i Societats substitueix en el càrrec Esteve Vidal. El BOPA també va fer públic el nomenament d’Alfons Miralles Bellera com a secretari d’Estat per la reforma de l’Administració i la promoció de la societat del coneixement. D’altra banda, el BOPA també publicava el cessament de Roser Suñé com a cap de Protocol. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va comentar en l’acte de jurament dels ministres, que el nomenament del secretari d’Estat per a la reforma de l’Administració seria un dels primers a fer-se.

pdf2