Bartumeu activa la reorganització de l’administració de forma transversal

Autor: TONI Solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 12 de Juny de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar ahir que la creació de la secretaria d’Estat per a la reforma de l’administració i la promoció de la societat del coneixement té com a objectiu últim “optimitzar recursos”. Bartumeu va assegurar que aquest departament ha de contribuir, realment, a reduir les despeses. Serà una àrea “transversal” amb la qual “reorganitzarem des de la funció pública fins a les noves tecnologies”.

També dependrà de l’esmentat departament el manteniment de tots els edificis governamentals, que fins ara era una tasca que tenia encomanada cada ministeri.

Aquesta secretaria d’Estat, que ha de venir a modernitzar i agilitzar l’administració, serà liderada per l’expert informàtic Alfons Miralles. El nomenament de Miralles i el del secretari general del Govern, Alexandre Cucurella, van ser publicats ahir al Butlletí Oficial del Principat (BOPA). Els dos responsables governamentals prendran possessió formal del càrrec aquesta tarda. El mateix butlletí també va publicar el cessament de la cap de protocol Roser Suñé. Encara que no s’ha publicat qui en serà el relleu, sí que internament s’ha comunicat que l’escollida és Sònia Castanyer, fins ara tècnica del departament. Bartumeu i els ministres han d’anar definint, entre les dues properes reunions del consell de ministres, els escalafons immediatament inferiors als de ministre. Secretaries d’Estat i les direccions fonamentals que no tinguin secretaris per sobre.

També durant la propera sessió del Govern es preveu que s’aprovi la graella salarial destinada als càrrecs polítics. Bartumeu ja va anunciar que hi hauria una retallada. El cap de Govern va assegurar ahir, en declaracions al Diari, que té una primera idea de graella dibuixada, però que l’ha d’acabar de perfilar. En qualsevol cas, va assegurar que la reducció salarial serà “de dos dígits” percentuals, sense concretar cap dada més.

pdf2