El Govern centra la línia de treball i informació amb el copríncep Vives

Autor: marc rodríguez
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 7 de Juny de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va completar ahir el cercle de reunions amb la delegació urgellenca que dies enrere havia iniciat el Síndic general, Josep Dallerès, i el subsíndic, Esteve López. I ho va fer amb una visita que, a més de protocol.lària, va significar una cordial primera presa de contacte com a màxim representant de l’Executiu amb el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, en què es va definir la “línia de treball i col.laboració futura”, tal com va expressar Bartumeu a la sortida de l’acte.

El socialdemòcrata va recordar que aquesta trobada era l'”obligació primera” adquirida com a cap de Govern i va agrair l”atenció extraordinària” de Vives per “rebre’m l’endemà de la meva promesa del càrrec”. Concretament, els dos representants del país van repassar els projectes i “preocupacions essencials” del nou Executiu, segons Bartumeu, així com les qüestions que el líder del PS va considerar de l’interès del copríncep “des de l’òptica institucional”. El Palau Episcopal de la Seu d’Urgell va ser l’escenari, tal com és tradicional, d’una reunió on Bartumeu va comprometre’s a “informar puntualment el copríncep o els seus serveis de totes aquelles qüestions del Govern ordinari” que tinguin la “transcendència suficient” com per ser trameses al cap d’Estat.

SENSE DISCREPÀNCIES//  Tot i les discrepàncies pal.leses al Consell General entre el socialdemòcrata i l’aleshores cap de Govern, Albert Pintat, davant la proposta de ratificació del Concordat amb la Santa Seu, després que des del PS es critiquessin alguns termes de l’acord, el maig de l’any passat, Bartumeu va recordar ahir que amb la resposta rebuda davant del dictamen de constitucionalitat presentat als tribunals “ja ens donàvem totalment per satisfets”. D’aquesta manera, i conforme amb “la interpretació” que es va fer per part del Constitucional, el cap de Govern va indicar que no té “més a dir” sobre aquest tema, confirmant que la disconformitat en el seu moment “no tindrà conseqüències”.

I DEMÀ, ELS MINISTRES//  D’altra banda, Bartumeu no va confirmar els noms ahir publicats a EL PERIÒDIC D’ANDORRA que integrarien gabinet de Govern –Pere López com a ministre de Finances i Economia, Víctor Naudi a Justícia i Interior, Xavier Espot com a responsable d’Afers Exteriors, Susanna Vela al capdavant de Cultura, Vicenç Alay a Ordenament Territorial i Cristina Rodríguez com a ministra de Salut i Benestar–, assegurant, això sí, que serà demà el dia en què es presentaran de forma oficial. La circumstància més factible, però, és la ja anunciada reducció del nombre de ministeris –que actualment són nou– fins a un nombre que podria consolidar-se en un total de sis carteres. Demà, totes les incògnites quedaran resoltes.

pdf3.jpg