Teresa Cunillera VICEPRESIDENTA PRIMERA DEL CONGRÉS DELS DIPUTATS: “Bartumeu serà capaç de trobar solucions als problemes internacionals d’Andorra”

Autor: marc rodríguez
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 7 de Juny de 2009

El dia en què el nou cap de Govern va ser investit, la companyia de destacats icones socialistes a la Casa de la Vall va amanir una jornada en què el màxim dirigent andorrà va acabar emocionant-se. La vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats, Teresa Cunillera, va ser una de les sorpreses.

–No volia perdre’s la investidura…

–Sí, i ara l’he secundat en tant que amiga personal. No puc obviar la meva representació política i pública, però sempre he tingut un gran compromís amb el Jaume.

–¿Què suposa per a Andorra i per a Espanya el triomf del PS?

–Ara s’obre un futur molt més igualitari, de justícia, on Andorra serà molt més present al concert internacional. Espanya està compromesa. Comptem amb Andorra i Andorra també pot comptar amb Espanya. El de Bartumeu és el triomf de la perseverança i de la igualtat. I des de la socialdemocràcia europea, es veu amb il.lusió.

–És un moment propici per situar el Principat al món…

–Espanya sempre ha estat compromesa governi qui governi, per ajudar a això. Però és evident que Jaume Bartumeu ha presentat un projecte pensat per a aquells andorrans que volen un país molt més obert, davant un món absolutament diferent. L’elecció d’Obama ha obert un projecte de futur diferent, que a Europa encarna de manera especial Zapatero, que en breu tindrà la presidència europea.

–¿Suposarà això l’empenta definitiva per l’acord d’associació?

–El Govern espanyol està compromès perquè Andorra tingui presència, però també s’han de fer els deures. Aquí hi viuen molts espanyols que han contribuït a la riquesa del país, un col.lectiu que també presenta unes mancances.

–¿I creu que Andorra farà els deures a escala internacional?

–Jo hi tinc esperança, tot i que trobarà entrebancs. Bartumeu serà capaç de trobar solucions als problemes internacionals d’Andorra, ell ja ha viscut moments molts durs i no li faltarà suport dels socialistes.

–¿Què li desitja, a Bartumeu?

–Que tingui la mateixa fortalesa, empenta i coratge que ha tingut fins ara. Amb això, Andorra té un futur esplendorós.

pdf3.jpg