Bartumeu promet avui com a cap de Govern entre icones del socialisme veí

Autor: Marc Rodríguez
Font: El Periòdic
Publicat el: 5 de Juny de 2009

El vencedor socialdemòcrata als comicis del 26-A, Jaume Bartumeu, prometrà avui davant del recentment escollit Síndic general, Josep Dallerès, el càrrec de cap de Govern, després que dimecres aconseguís el suport majoritari del Consell General en la dificultosa –per la intensa negociació amb ApC– sessió d’investidura. I ho farà envoltat d’icones representatives del socialisme dels països veïns, Espanya i França.
A les quatre de la tarda, la Casa de la Vall acollirà el protocol.lari acte, tret de sortida al nou Executiu que liderarà el PS, en una jornada on el socialdemòcrata Jan Cartes també jurarà l’escó que deixa el nou cap de Govern. Bartumeu estarà acompanyat pel membre històric del PSC i exalcalde de Lleida Antoni Siurana; pel diputat al Parlament de Catalunya fins a la sisena legislatura, entre 1980 i 2001 Rafel Ribó; la vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats, Maria Teresa Cunillera; i el veterà polític socialista català i exdelegat de la Generalitat a Madrid entre 2006 i 2007 Raimon Martínez Fraile. En la vessant francesa, hi assistiran el representant del copríncep francès, Christian Frémont, així com el president del Consell General dels Pirineus Orientals, el socialista Christian Bourquin.

TRASPÀS DE PODERS
D’altra banda, el polític socialdemòcrata es va reunir ahir amb el que fins avui cap de Govern en funcions, Albert Pintat, al despatx del lauredià a l’edifici administratiu de Govern. El motiu, definir el traspàs de poders d’aquesta tarda, on Pintat lliurarà les claus a Bartumeu, que prometrà el càrrec davant del Síndic Josep Dallerès.
A part d’assistir al jurament de Bartumeu, Frémont es reuneix aquest matí amb els diferents actors polítics. A les deu es trobarà amb el Síndic general, Josep Dallerès, i el Subsíndic, Esteve López. Mitja hora més tard farà el mateix amb Bartumeu i el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Francesc Rodríguez; a les onze, amb Joan Gabriel i Ladislau Baró, de CR; i a dos quarts de dotze, amb Eusebi Nomen i Josep Maria Bringué, d’ApC.

pdf3.jpg