Bartumeu reduirà les retribucions de tots els alts càrrecs de l’administració

Autor: redacció/ ana
Font: bon dia
Publicat el: 5 de Juny de 2009

El cap de Govern electe, Jaume Bartumeu, va anunciar ahir que la primera mesura que prendrà tan bon punt accedeixi a la tercera planta de l’edifici administratiu serà la de “reduir els retribucions del cap de Govern, els ministres, els secretaris d’Estat i tots els alts càrrecs de l’administració”.

Bartumeu va fer aquestes declaracions en el transcurs del programa de la Televisió de Catalunya Els matins, amb el periodista català Josep Cuní d’entrevistador, i a través d’un dúplex fet des dels estudis d’Andorra Televisió. El cap de Govern electe va afegir que d’aquesta manera es “visualitzarà l’inici d’un canvi en la manera de governar”.

D’altra banda, Bartumeu va reiterar que l’altra gran prioritat del seu Govern serà la de “parlar amb el representant del copríncep francès, Christian Frémont, per fer realitat el compliment dels compromisos internacionals” que va adquirir Andorra amb Nicolas Sarkozy.

El cap de Govern electe va repetir al llarg dels 20 minuts que va durar l’entrevista que l’aposta del seu Govern serà la d’arribar a un acord d’associació amb Europa, demostrar a la UE que “ens movem en la bona direcció en la transparència” i que “hem de complir el compromís” i “tirar endavant la legislació interna per permetre l’intercanvi d’informació, sense haver d’aixecar el secret bancari”.

Precisament, Jaume Bartumeu jurarà el càrrec de cap de Govern aquesta tarda, a les quatre, a Casa de la Vall, en una sessió en la qual Jan Cartes serà nomenat conseller general per ocupar l’escó que deixa buit el líder socialdemòcrata.

El cap de Govern sortint i l’entrant es reuneixen pel traspàs de poders

El cap de Govern en funcions, Albert Pintat, i el cap de Govern electe, Jaume Bartumeu, es van reunir ahir al despatx del cap de l’executiu de l’edifici administratiu per abordar la qüestió del traspàs de poders, acte que consisteix en el lliurament de claus del cap de Govern sortint a l’entrant. El traspàs es farà avui a les cinc de la tarda, després del jurament de Bartumeu.

Frémont es reuneix amb els grups parlamentaris

Aprofitant la visita al país amb motiu del jurament de Jaume Bartumeu com a cap de Govern, el representant del copríncep francès, Christian Frémont, farà una ronda de reunions aquest matí amb els nous grups parlamentaris. Així, a les deu del matí es trobarà amb el síndic general, Josep Dallerès, a dos quarts d’onze amb Jaume Bartumeu i Francesc Rodríguez (PS), a les onze amb Joan Gabriel i Ladislau Baró (CR) i, finalment, a dos quarts de dotze ho farà amb Eusebi Nomen i Josep Maria Bringué (ApC).

pdf2