22.500 residents espanyols poden votar als comicis europeus

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 30 de Maig de 2009

Aproximadament 22.500 espanyols que resideixen a Andorra estan cridats a participar en les eleccions al Parlament europeu que se celebraran diumenge 7 de juny. Així ho va explicar ahir Pere Blanch, secretari general del PSOE al Principat, que va ser un dels participants en el míting que la formació socialista va organitzar ahir al vespre a la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany.

La trobada també va comptar amb el suport del candidat a cap de Govern socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, a més dels discursos del fins ara parlamentari Javier Moreno i de la candidata del PSC Núria Parlón.

Blanch, abans de l’acte, va voler recordar que fins demà el vot es podrà dipositar al consolat d’Espanya i que fins dissabte 6 també es podrà executar per correu. A més, va apuntar que si algú no ha rebut la documentació necessària per votar es podrà reclamar també al servei postal.

Al míting, al qual van assistir a part d’uns cinquanta residents espanyols una nodrida representació de militants del PS, Javier Moreno va voler destacar que els comicis “són importants per seguir marcant el ritme de la Unió Europea i hi ha dos camins: el de la dreta i el del PSOE, que vol sortir de la crisi col·laborant amb treballadors i empresaris, i no amb especuladors”. Moreno va destacar en el discurs propostes com ara la creació d’un Erasmus professional, l’impuls d’un Imserso en l’àmbit de tot Europa o l’establiment del vot electrònic, especialment útil per als residents a l’estranger.

pdf2