Valer-se de l’experiència

Autor: editorial
Font: bon dia
Publicat el: 29 de Maig de 2009

La primera jornada del debat d’investidura, que continuarà aquest matí amb la intervenció dels grups parlamentaris, va servir per constatar, una vegada més, la predisposició al diàleg i a buscar punts d’entesa de les forces polítiques que van obtenir representació parlamentària, sobretot per part de la formació que va obtenir la victòria en les eleccions generals.

I és que el candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata no es va cansar d’insistir, en diferents moments del seu discurs programàtic, en l’oferta de diàleg a tot l’arc parlamentari així com als diferents agents socials i econòmics, per avançar tots junts en el procés modernitzador del país, que ha de permetre a Andorra afrontar els importants reptes de futur. I és que tenint en compte la situació actual i les reformes que s’han de tirar endavant, queda clar que no les pot impulsar únicament una sola formació, sinó que cal el màxim consens possible. Bona prova d’això és l’anunci fet ahir per Jaume Bartumeu d’oferir a l’excap de Govern Òscar Ribas ser ambaixador extraordinari per a les relacions amb Europa amb la tasca d’orientar sobre els passos d’acostament a les institucions europees, així com sobre les relacions econòmiques i socials amb Europa.

Pendents de l’acceptació o no de Ribas, la intenció d’aprofi tar la seva experiència i el seu sentit d’Estat és sens dubte una bona notícia i la constatació que la voluntat d’obrir una nova etapa política al Principat, deixant enrere lluites partidistes i pensant en l’interès del país, és realment ferma. La delicada situació actual, amb la necessitat de resoldre la crisi estructural del nostre model econòmic i també atendre els compromisos de transparència fi nancera adoptats amb els nostres veïns, fa que Andorra no es pugui permetre perdre el temps amb debats estèrils i necessiti la suma de tots per tirar endavant.

pdf2