Primera reunió de Bartumeu i Pintat per preparar el traspàs de poders

Autor: iago andreu
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 13 de Maig de 2009

El líder del Partit Socialdemòcrata i més que possible futur cap de Govern, Jaume Bartumeu, va mantenir ahir la primera reunió de treball amb el cap de Govern en funcions, Albert Pintat, encaminada a preparar el traspàs de poders.

A les quatre de la tarda d’ahir, el líder socialdemòcrata va acudir a l’edifici administratiu del Govern per reunir-se amb Pintat durant poc menys d’una hora i mitja. Segons van declarar totes dues parts després de la trobada, ahir es van posar les bases del traspàs de poders. Des de l’Executiu es va explicar que la data assenyalada per a l’acte serà, probablement, el dimarts 2 de juny, quatre dies després del debat d’investidura, previst per al 28 de maig. Això no obstant, tot dependrà del resultat de les negociacions de cara al debat d’investidura que actualment mantenen el PS i CR, després de la retirada d’ApC de les converses.

La reunió d’ahir, tot i no ser secreta, es va celebrar sota una gran discreció per totes dues parts. El cap de Govern en funcions no va voler fer cap tipus de declaració, seguint la línia mantinguda des que va renunciar a presentar-se a la reelecció a final de febrer. Bartumeu, per part seva, es va limitar a declarar que en la trobada s’havia començat a preparar el traspàs de poders i va enquadrar la reunió en la normalitat derivada d’un canvi de Govern. En ser preguntat al respecte, el líder del PS va desvincular la trobada d’ahir de les seves declaracions de dilluns en una emissora de ràdio en la qual afirmava que alguns departaments de l’Executiu estaven destruint documentació.

De fet, la reunió estava convocada de molt abans, des de dijous de la setmana passada, a instàncies del mateix Pintat, que, tot i que Bartumeu encara no té al 100% assegurada la investidura, ja el considera el seu successor. La d’ahir va ser la primera reunió de tots dos líders en molt de temps.

pdf3.jpg