Bartumeu demana a ApC “evolució” en el tema de l’IVA per assolir acords

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 29 d'Abril de 2009

20090428 Reunió de treball

Disposició a parlar i a negociar, tota, però també amb condicions. El vencedor de les eleccions de diumenge passat, Jaume Bartumeu, va advertir Andorra pel Canvi que difícilment podrà participar en el futur acord que es preveu assolir per a la reforma fiscal si no accepta la introducció de l’IVA, tribut al qual la plataforma s’ha oposat frontalment al llarg de tota la campanya.

En ser preguntat sobre amb qui na de les altres dues forces amb representació a Casa de la Vall, Coalició Reformista o ApC, veia més factible assolir pactes, el líder socialdemòcrata va recordar que “el fet objectiu és que CR ha evolucionat i té un plantejament tributari similar al nostre, amb diferències en petits detalls”. En canvi, Bartumeu va apuntar que la formació que encapçalava Eusebi Nomen “va fer bandera del no a l’IVA i aquest seria un model de difícil embrancament amb la Unió Europea”. Per tant, el conseller electe del PS va deixar clar que “o ApC evoluciona o amb un tema cabdal com la reforma fiscal no ens podrem posar d’acord”.

El polític socialdemòcrata va manifestar que si bé amb altres propostes com ara l’assegurança d’atur “podem parlar i acceptar modulacions”, amb l’IVA no hi ha aquest marge. “No podem cedir perquè si volem arribar a acords per evitar la doble imposició hem de tenir una fiscalitat homologable”, va afirmar.

A l’hora de plantejar els resultats de les futures converses per assegurar la investidura, Bartumeu no va descartar l’opció d’incorporar al futur Govern gent d’altres formacions, però sempre amb una condició prèvia. “No hi ha cap a priori, parlem amb tot­hom; però no farem un executiu de concentració basat en una distribució de llocs sense un acord programàtic”, va sentenciar el líder socialdemòcrata, que sí que va tancar qualsevol opció de triar un cap de Govern rotatiu. “Amb tots els respectes, Andorra no és l’ajuntament de la Seu”, va comentar.

Els candidats i el comitè directiu del ps analitzen els resultats
Jaume Bartumeu va mantenir ahir a la tarda una trobada amb tots els candidats socialdemòcrates a les eleccions, l’equip de campanya de L’Alternativa i el comitè directiu del PS. L’objectiu de la trobada era valorar els resultats i l’escenari sortint dels comicis i plantejar la millor estratègia per negociar amb les altres dues forces al Consell.

pdf3.jpg