Bartumeu apel·la de nou “al canvi necessari”

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 25 d'Abril de 2009

Amb el lema que durant els darrers dies han repetit una vegada i una altra arreu del país i totes les reunions de poble –“Andorra depèn de tu”– va acabar el cap de llista del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, el darrer discurs de la campanya electoral. Va ser, curiosament, a Sant Julià de Lòria, parròquia tradicionalment poc favorable als interessos de la formació. El candidat a cap de Govern de L’Alternativa va reiterar, un cop més, que “és l’hora del canvi necessari”, i va mostrar-se satisfet perquè “crec que hem aconseguit traslladar als andorrans que som la força política que realment el garanteix”.

Les paraules de Bartumeu van servir per obrir la festa final de campanya dels socialdemòcrates, a la qual van assistir els 52 candidats que representen la coalició a les set parròquies. A tots, el líder els va donar les gràcies per la feina feta, “un esforç” que, segons va assegurar, “ha servit per demostrar que formem un equip que està perfectament preparat per governar el país a partir del dia 27”.

Bartumeu va aprofitar la darrera oportunitat que –llei electoral a la mà– tenia per dirigir-se als electors per demanar que qui s’acosti a les urnes demà ho faci pensant en clau nacional. “És hora que Andorra estigui governada per gent que sap on va, de tornar la seriositat en la gestió i de deixar de banda la improvisació”, va afirmar el cap de llista del PS, que va expressar la seva confiança en la decisió que prengui la ciutadania. “Estic convençut que l’elector pensarà en això diumenge i donarà el seus dos vots a un sol projecte: el que defensem els socialdemòcrates.”

A la festa va assistir-hi com a convidat l’alcalde de Sant Boi de Llobregat, el socialista Jaume Bosch, de visita a Andorra la Vella. El polític català va aprofitar per desitjar sort a Bartumeu i la resta de l’equip de L’Alternativa per obtenir “el millor resultat possible”.

IMPOSTOS SOBRE EL CAPITAL

D’altra banda, fonts de la formació van voler aclarir un dels punts del programa criticats els darrers debats electorals des de Coalició Reformista: l’impost sobre les rendes del capital. Des del PS es va recordar que aquest tipus de tributació ja existeix a Andorra amb l’acord sobre la fiscalitat de l’estalvi i que probablement els futurs acords en matèria fiscal amb altres estats obligaran a ampliar els productes afectats.

Els socialdemòcrates recorden, però, que només es gravarien els interessos de certs dipòsits, tal com succeeix a altres països, que no tots els productes es veuran afectats –entre ells, ni els comptes corrents ni els de les empreses– i que el tipus impositiu encara està per definir.

Les webs socialdemòcrates reben més d’11.000 visites

Les diferents pàgines web que L’Alternativa i el Partit Socialdemòcrata tenien penjades a Internet han rebut més d’11.000 visites durant les darreres setmanes. Els tres llocs de la formació a la xarxa (www.jaumebartumeu.ad, www.alternativa.ad, www.psa.ad i www.psaandorra.tv han estat consultats principalment des d’Andorra (70% dels internautes) però també des d’Espanya (20%) i altres països com ara els Estats Units, França o Portugal. Des de la formació es mostren especialment satisfets del bon rendiment del canal de televisió creat, especialment emprat pel seguiment en directe de les diferents reunions de poble. Més de 2.000 visites certifiquen l’interès que les retransmissions dels actes han despertat entre els usuaris de la xarxa d’Internet.

pdf2