Bartumeu assegura que la proposta de triangle ferroviari és «irrealitzable»

Autor: ana/ redacció
Font: més andorra
Publicat el: 23 d'Abril de 2009

El candidat de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, desitjaria l’arribada del tren a Andorra, però la «documentació fonamentada» de què disposa mostra que la proposta de Coalició Reformista (CR) «és irrealitzable» dins les properes dues legislatures. Per a Bartumeu, el triangle ferroviari la Pobla de Segur- Puigcerdà-Tarascó proposat pel candidat reformista, Joan Gabriel, «és una broma de mal gust».

Bartumeu va criticar el fet que Gabriel fes aquesta proposta sense coneixement i sense parlar amb les persones que decideixen en aquest àmbit. Així, Bartumeu va recordar que ell va parlar amb el responsable d’Infraestructures del Govern espanyol, Víctor Morlán; amb el president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d’Ordenament Territorial, Joaquim Nadal, i que no tenen «cap previsió per als propers 10 anys de crear noves infraestructures ferroviàries a la zona del Pirineu». Per la banda francesa, el líder socialdemòcrata va comentar que s’hauria hagut de parlar amb la SNCF i va lamentar que, després de la «gran inauguració» de l’estació de l’Ospitalet, no es pugui utilitzar «perquè està tancada».

El candidat socialdemòcrata va aprofitar per dir que, en matèria d’infraestructures s’ha de millorar, però «cal ser realistes». Així, va explicar que, en cas de governar, la seva formació analitzarà les obres adjudicades pel Govern sortint i els fons disponibles per identificar les prioritats, entre les quals, el Partit Socialdemòcrata inclou el reforç de les carreteres de connexió amb els estats veïns i la desviació de la Massana.

A la reunió pública que l’Alternativa va celebrar a Ordino, Bartumeu va reiterar que «estem a punt per governar i construir entre tots l’Andorra que volem. El canvi és a les portes». I és que la sala del Centre Esportiu d’Ordino es va fer petita per a tota la gent que va assistir al míting, fins i tot hi va haver una vintena de persones que van escoltar el discurs dels candidats des de la porta.

Bartumeu va aprofitar per fer arribar el missatge que «no tots els polítics som iguals», fent referència als liberals. «Des del Partit Socialdemòcrata volem retornar- vos a la ciutadania allò que els liberals us han pres. S’ha acabat l’egoisme», va sentenciar.

pdf2