Bartumeu: “Estem a punt per governar i construir entre tots l’Andorra que volem”

Autor: m. s.
Font: bon dia
Publicat el: 23 d'Abril de 2009

“Tenim les persones, el projecte i la il·lusió. Estem a punt per governar i construir entre tots l’Andorra que volem. El canvi és a les portes. M’ofereixo a liderar-lo amb un equip preparat, que treballarà al costat de la societat andorrana.”

Així de contundent es va mostrar el candidat de l’Alternativa a cap de Govern, Jaume Bartumeu, en la reunió pública celebrada al Centre Esportiu d’Ordino, la darrera de les diferents parròquies abans de la de fi de campanya, demà a Sant Julià.

El líder socialdemòcrata, que va insistir que el canvi “ja és una exigència de la ciutadania”, va recordar els tres valors que serveixen per resumir el programa de l’Alternativa, i que no són altres que llibertat, igualtat i justícia social. En aquest sentit, Bartumeu va destacar que “treballem a partir d’aquests valors i sabem el que preocupa realment la gent, com l’accés a l’habitatge, la feina, l’educació i l’atenció social”.

El líder socialdemòcrata va reclamar, així, la necessitat que l’interès general sigui novament el centre de la política andorrana. “No tots els polítics som iguals. Nosaltres no som iguals que les persones que han governat el país durant els darrers catorze anys; des del Partit Socialdemòcrata volem retornar a la ciutadania allò que els liberals us han pres. S’ha acabat l’egoisme”, va afirmar Bartumeu.

A la vegada, el candidat a cap de Govern va agrair la feina de totes les persones que han treballat anònimament per definir el projecte de l’Alternativa i va convidar els ciutadans a seguir fent les seves aportacions.

“Hem de creure en nosaltres, en el país i en el futur”, va afegit Bartumeu, que va demanar el suport dels electors d’Ordino perquè “el canvi sigui una realitat d’aquí a quatre dies”. Per la seva part, el cap de llista de la territorial ordinenca, Esteve López, que va carregar durament contra l’executiu per la nova emissió de fullets “propagandístics” des del departament de Benestar Social malgrat que fa uns dies la junta electoral va ordenar aturar la distribució d’un altre “pamflet”, va ser l’encarregat d’exposar algunes de les propostes que en matèria social planteja l’Alternativa.

López, que va destacar la necessitat de fer de l’educació una prioritat essencial, va incidir en la conveniència d’impulsar una política social que ajudi a millorar la vida de les persones. Així, i després de refermar-se en el compromís de millorar les pensions i d’ampliar les prestacions de la Seguretat Social, el candidat socialdemòcrata va incidir en la necessitat de modificar les  lleis sindicals per, “sense por”, potenciar el paper dels sindicats i millorar-ne la representativitat, a la vegada que va apostar per la regulació de la vaga amb una llei que estableixi els serveis mínims corresponents, així com per la supressió de l’acomiadament lliure per substituir-lo per un sistema d’acomiadament justificat o disciplinari.

Així mateix, López, que va criticar també la campanya de la por que s’està tirant endavant des d’altres formacions, va refermar el compromís dels  socialdemòcrates de “no imposar una mesura si no hi ha el consens de les forces parlamentàries per fer-ho”.

D’altra banda, el número quatre de la llista nacional i qui va ser candidat de la territorial en els comicis d’ara fa quatre anys, Franz Armengol, va incidir en els quatre anys que ha perdut el país amb el Govern d’Albert Pintat.  En aquest sentit, Armengol, que va demanar perdó a tots els ciutadans i als militants del PS per haver perdut aquells comicis pels “famosos 27 vots”, que haurien fet que “segurament avui la situació del país fos una altra”, va recordar que ja aleshores va advertir en la reunió d’Ordino que l’ISI, que ara sembla que “tothom vol canviar, “era del tot injust” i que calia “un acord d’associació amb la UE” perquè el de cooperació “no ha aportat res”.

pdf2