El PS fa una crida als indecisos per tal que es mobilitzin pel canvi

Autor: iago andreu
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 22 d'Abril de 2009

20090421 Roda de premsa 40 raons

El dia en què s’han d’esvair totes les incògnites electorals s’acosta i els socialdemòcrates han decidit fer un últim esforç per captar el vot dels indecisos, que, segons les enquestes oficials i oficioses, podrien ser encara molt nombrosos. L’Alternativa repartirà a totes les bústies del Principat un tríptic amb les “40 raons per votar socialdemòcrata” amb què espera acabar de convèncer aquells electors que encara no tenen clar què votaran el 26-A.

Segons van explicar Bartumeu i Rodríguez, el tríptic segueix l’ordre establert en el programa electoral, excepte pel que fa al primer punt.

A suggeriment del líder de l’Alternativa, es va optar per posar en primer lloc la proposta de fer “un gran pacte pel treball i el desenvolupament econòmic”, conegut també com a “constitució econòmica”. “El punt número 1 havia de ser, en principi, el 32, però si n’hi havia un d’important havia de ser aquest”, va explicar el candidat socialdemòcrata.

Rodríguez va explicar que el model fiscal ha quedat resumit en un sol punt, el trentè, i que la resta de punts tracten aquells temes que “no se’ls està donant suficient èmfasi” perquè el debat impositiu ha portat a no tractar-los “d’una manera tan aprofundida”. El tercer de la llista nacional ha comentat que volien limitar-se a 35 punts, tal com ho van fer en els anteriors comicis, però finalment s’han decantat per escollir-ne una quarantena.

CLAU DE VOLTA
La constitució econòmica ocupa un lloc preeminent en el tríptic del PS, “sense menystenir la resta de punta”, va precisar Bartumeu, perquè, de fet, totes les altres propostes deriven, en bona mesura, del primer punt del tríptic. Així doncs, aquest “gran pacte pel treball i el desenvolupament econòmic” inclou el nou model fiscal, l’acord d’associació amb la Unió Europea, els acords per evitar la doble imposició, una nova llei d’inversions estrangeres, la fi de l’acomiadament lliure, la revisió de la llei sindical, l’aprovació d’una “llei del comerç coherent”, un pla de promoció comercial i la rehabilitació d’habitatges, tots ells previstos en els punts següents.

Amb els rèdits obtinguts de l’aplicació del nou model de creixement, el PS aspira a poder pagar polítiques socials més avançades com ara el pla integral d’atenció a la dependència, les polítiques d’igualtat o la xarxa de metges de capçalera.

pdf2