Alay destaca “la força de l’equip socialdemòcrata”

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 22 d'Abril de 2009

Vicenç Alay, cap de llista del PS a la Massana, va destacar ahir “la força de l’equip del PS i l’Alternativa, la seva il.lusió i la seva bona preparació per liderar el canvi que necessita Andorra”. Ho va fer a la reunió pública que el seu partit va tenir al vespre a l’edifici de Les Fontetes massanenc, on també hi van assistir el número u nacional, Jaume Bartumeu, la presidenta i candidata nacional Mariona González, a més del també candidat territorial, Claude Benet.

Alay va destacar els valors del partit de cara a unes eleccions en què el PS busca “un canvi”, mentre que Bartumeu va centrar el seu discurs en la Funció Pública: “L’objectiu és la modernització de l’Administració basant-nos en les TIC –Tecnologies de la Informació i la Comunicació– per aconseguir una relació amb el ciutadà més fluida i eficaç”. El candidat socialdemòcrata hi va afegir que tot això “permetrà la reducció dels costos administratius, les gestions en línia i informació les 24 hores, i l’avaluació contínua de les polítiques públiques”. Bartumeu va assegurar que no comparteix la política “d’externalitzar i privatitzar” els serveis públics: “És més injustificable si això vol dir substituir un monopoli de l’Estat per crear-ne un de gestió privada”. Va afirmar, a més, que les condicions laborals dels funcionaris s’han de veure com a exemple de “salaris dignes, conciliació laboral i familiar i seguretat en el treball”. Per altra part, des del PS es van destacar les propostes per crear un edifici administratiu virtual que funcioni, l’anomenada e-Administració, que es basen en la Carta dels Valors i en la Carta dels Sistemes d’Informació de l’Estat, “que ha de servir per posar les bases de l’Administració i garantir l’eficàcia”.

FER EL TOMB
El PS va presentar el programa electoral a Ordino i les candidatures a la Massana en una aposta per donar protagonisme a les Valls del Nord durant la campanya. No és casual, ja que és en aquestes parròquies on la balança es pot decantar cap als socialdemòcrates i catapultar Bartumeu cap a una majoria absoluta. Aquesta aposta també va quedar reflectida en l’elecció dels candidats: Alay, número dos de Bartumeu el 2005, es batrà amb CR a la Massana, mentre que Esteve López, sempre present al Consell des que el PS és PS, competirà amb CR i amb ApC a la territorial d’Ordino. Des del PS es demana als comitès parroquials un esforç, amb tota la carn a la graella per aconseguir fer el tomb a les Valls del Nord.

pdf2