Els indecisos ja tenen ‘40 raons per votar socialdemòcrata’

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 22 d'Abril de 2009

El candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, acompanyat del número tres, Francesc Rodríguez, i del deu de la llista nacional, l’independent Bruno Bartolomé, va presentar ahir el tríptic 40 raons per votar socialdemòcrata, que ja s’ha començat a distribuir a totes les llars.

Els 40 punts del fullet segueixen l’ordre del programa, excepte el primer, que proposa fer un pacte pel treball i el desenvolupament econòmic, ja que Bartumeu considera que és “la peça essencial” de la proposta de l’Alternativa.

Per la seva part, Rodríguez, l’autor del document conjuntament amb el cap de llista de la territorial de la formació a Ordino, Esteve López, va explicar que el model d’imposició s’ha resumit en un sol punt, el trentè, i que la resta de punts tracten les qüestions en què “no s’està fent suficient èmfasi” perquè el debat impositiu ha portat a no tractar-les “d’una manera tan aprofundida”.

Així mateix, Rodríguez va incidir en l’esforç de concreció que s’ha hagut de fer per elaborar el document, que “inicialment es volia fer de 35 punts, com l’elaborat fa quatre anys”, tot i que finalment s’hi han afegit cinc punts més.

No obstant, Rodríguez va recordar que per a les persones interessades a aprofundir més concretament en algun tema ja hi ha el programa.

Bartumeu: “Ni les paperetes ha sabut fer bé el Govern liberal”

Malgrat evitar valorar la intervenció de la junta electoral en relació amb les 49 paperetes errònies corresponents a la circumscripció parroquial d’Encamp, el candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, sí va constatar que “per primera en la història de la democràcia andorrana, s’ha aconseguit repartir paperetes amb errors tipogràfics”.

En aquest sentit, Bartumeu, que va mostrar la seva preocupació pel risc que pot suposar aquest fet i pels problemes que pot comportar a la mesa electoral si el dia dels comicis surt alguna de les paperetes en un sobre, va destacar que “ni això ha sabut fer bé el Govern liberal”, a qui va retreure el fet de no haver establert les mesures de control de qualitat adients.

Així mateix, el líder de l’Alternativa va explicar que en alguns blocs de les paperetes de la llista territorial d’Escaldes de l’Alternativa havien sortit algunes cèdules de la llista de Coalició Reformista de la Massana.

pdf3.jpg