Bartumeu creu que el pacte pel treball és la principal «raó per votar socialdemòcrata»

Autor: e. o. g.
Font: més andorra
Publicat el: 22 d'Abril de 2009

L’Alternativa va començar a repartir ahir un tríptic amb les «40 raons per votar socialdemòcrata». La principal, per al seu candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, és «fer un gran pacte pel treball i el desenvolupament econòmic», que és la primera al document, i considera «peça essencial» del programa.

El document resumeix les 80 pàgines del programa en 40 punts. És una manera de fer-lo més accessible, segons va comentar el candidat nacional Francesc Rodríguez, sobretot als ciutadans indecisos. De la mateixa manera, el tríptic serveix als socialdemòcrates per posar en relleu «molts punts a què no se’ls està donant l’èmfasi que se’ls hauria de donar», com poden ser el medi ambient o les noves tecnologies, segons va apuntar Rodríguez. El número tres de la llista nacional, que va treballar juntament amb el candidat d’Ordino, Esteve López, en elaborar el resum, va comentar que «ha estat un problema resumir», ja que considera tots els punts «essencials». De totes maneres, va explicar que «els principals punts hi són tots», malgrat que «es troben a faltar elements de detall».

Pel seu cantó, l’independent Bruno Bartolomé va aportar el motiu número 41: «l’èmfasi en les persones», que considera el «fil conductor» del programa de l’Alternativa, que fa que «no podem fer més que adherir-nos-hi».

D’altra banda, Jaume Bartumeu va aprofitar per carregar contra el Govern sortint, que responsabilitza dels «errors» que hi ha hagut amb la impressió i distribució d’algunes paperetes. «Aquest acabament negatiu del Govern necessitava una cirereta», va ironitzar, i va afegir que «per primera vegada s’ha aconseguit distribuir paperetes amb errors tipogràfics greus» o la presència de paperetes d’altres candidatures enmig de les socialdemòcrates, que podrien comportar una «vulneració de la voluntat ciutadana». «Ni això ha sabut fer bé el Govern», va sentenciar.

Bartolomé també va respondre les crítiques propinades per l’actual cap de Govern en funcions. Bartolomé va manifestar que «ha estat injust amb el treball de la plataforma sindical» i es va preguntar si els funcionaris que formen part de les llistes reformistes o d’Andorra pel Canvi que van participar en les mobilitzacions dels treballadors públics també van «fer promoció política contra els interessos de l’Estat».

pdf3.jpg