Bartumeu aposta per l’Administració electrònica

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 22 d'Abril de 2009

El candidat socialdemòcrata a cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va comprometre a la Massana a modernitzar l’Administració basant-se en les noves tecnologies, «per aconseguir una relació amb el ciutadà més fluida i eficaç», i així «donar un millor servei als ciutadans».

La proposta de l’Alternativa de crear un edifici administratiu virtual ha de servir també per «reduir els costos administratius », a més de permetre les gestions on line i l’accés a la informació les 24 hores del dia, així com l’avaluació de les polítiques públiques, segons va assenyalar Bartumeu.

El candidat de l’Alternativa es va mostrar contrari a l’externalització dels serveis públics. «Externalitzar un servei no ha d’anar en detriment del funcionari ni del ciutadà», va assenyalar. I va afegir que «és molt més injustificable si això vol dir substituir un monopoli de l’Estat per crear-ne un de gestió privada».

D’altra banda, Bartumeu va assenyalar que aquestes propostes de l’Alternativa es basen en «la Carta de Valors » (constitucionals, professionals i humans) i la «Carta dels sistemes d’informació de l’Estat», que han de garantir l’eficàcia de l’acció pública, amb la utilització de l’Administració electrònica, el tracte igualitari i la protecció de la vida privada, entre altres.

pdf3.jpg