El baròmetre, de nou al costat de Bartumeu

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 20 d'Abril de 2009

Jaume Bartumeu no és només el candidat a cap de Govern més conegut i millor valorat pels ciutadans, segons el baròmetre electoral realitzat per encàrrec de l’executiu a finals del mes passat i fet públic la setmana passada. Les dades de l’enquesta, feta sobre una mostra de 806 ciutadans amb dret a vot, demostren que els entrevistats veuen, de forma majoritària, el líder de L’Alternativa com el cap de llista més ben preparat i amb major capacitat de gestió, qui més garanties dóna de creixement econòmic i el més dialogant i proper. Aquesta part de l’enquesta no es va donar als mitjans, però es va entregar als partits.

Així, el 43,8% de les persones enquestades per a la realització del baròmetre considera que el candidat del Partit Socialdemòcrata és, dels cinc polítics que aspiren a convertir-se en el màxim responsable de l’executiu, el més preparat. Bartumeu s’imposa de forma clara a Joan Gabriel, de Coalició Reformista (12,5%) i Eusebi Nomen, d’Andorra pel Canvi. Tot i això, i tal com passava amb altres qüestions de l’enquesta, s’ha de destacar l’elevat nombre d’indecisos o persones que decideixen no contestar (24,9%).

El candidat socialdemòcrata també s’imposa amb un ampli marge en la pregunta sobre quin cap de llista garanteix millor el creixement econòmic, amb un 29,6% de les respostes. El segueixen Gabriel, amb un 12,9%, i Nomen, amb un 9,5%. Idèntica cor­relació hi ha en la qüestió sobre qui es considera més dialogant i proper, en què Bartumeu obté el 32,3% dels suports.

Els enquestats també consideren, que el polític socialdemòcrata és qui ofereix un projecte més clar (39,4%), qui millor pot defensar els interessos d’Andorra (29,6%), qui prioritza més les polítiques socials (46,9%) i qui genera major confiança (35%). En totes les qüestions, Bartumeu aconsegueix un important avantatge, però també cal destacar un nombre força elevat d’entrevistats que es mostren indecisos.

pdf3.jpg