L’Alternativa aposta per l’esport de base i per reforçar el paper dels voluntaris

Autor: Redacció/ ANA
Font: Bon dia
Publicat el: 20 d'Abril de 2009

El candidat a cap de Govern de  l’Alternativa, Jaume Bartumeu, va explicar que, amb la llista que encapçala, vol “reconèixer i donar suport” al voluntariat que dedica “hores de lleure personal i familiar” als clubs i les federacions per “fomentar l’esport”.

També cal, segons Bartumeu, modificar l’estructura del pressupost que es destina als esports per poder “ajudar més” l’esport de base, ja que, per “l’exigüitat” geogràfica i humana del Principat, no es pot pretendre “formar grans campions olímpics”. Els socialdemòcrates van reivindicar l’esport fent una marxa per tot el país, a peu o amb bicicleta, des del Pas de la Casa, Sant Julià de Lòria i Ordino fins al parc Central d’Andorra la Vella.

Les propostes de l’Alternativa en l’àmbit esportiu consisteixen a ajudar el Comitè Olímpic Andorra “a representar la bandera amb dignitat” en les competicions internacionals i, alhora, a fer de l’esport “una formació de base” que ajudi la joventut “a creure en els valors compartits” del treball en equip, l’esforç i la solidaritat.

D’aquesta manera, Bartumeu va assenyalar que es vol fer de l’esport de base “un dels pilars de l’educació”, cosa que el candidat considera que actualment està “una mica menystinguda”.

Bartumeu va remarcar que l’esport de base és el que pot “arribar a fornir” alguns esportistes d’elit, però va insistir que l’esport professional té “poc espai humà i geogràfic” per desenvolupar-se al Principat. En aquest sentit, el líder socialdemòcrata opina que s’ha de donar “prioritat absoluta” a l’esport de base, i que si aflora algú que pugui arribar a la competició d’alt nivell, aleshores el Govern haurà de “respondre a les demandes” del COA i les federacions.

Pel que fa a la marxa popular pel canvi, que va finalitzar al parc Central, on es van reunir tots els participants provinents de les diferents parròquies, Bartumeu va destacar que amb aquest acte, en què participaven tots “junts”, van voler simbolitzar que estan “treballant pel canvi” en un ambient “de festa i no de crispació”. En aquest sentit, el candidat del PS va afirmar que els membres de l’Alternativa no es dediquen “a criticar els altres” i a fer preguntes “de manera impertinent”, sinó que proposen “en positiu una altra manera de fer”.

pdf3.jpg