El PS defensa la gratuïtat del túnel d’Envalira per als habitants del Pas

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 20 d'Abril de 2009

20090419 Reunió pública Pas de la Casa

L’aspirant a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, i els candidats de la llista territorial d’Encamp, Josep Dallerès i Maria Pilar Riba, van aprofitar aquest diumenge la reunió pública celebrada al Poliesportiu del Pas de la Casa per refermar el compromís de la formació socialdemòcrata a negociar amb la concessionària del túnel d’Envalira la gratuïtat del seu peatge per a les persones que viuen i treballen al nucli encampadà.

Seguint l’estructura mantinguda en les reunions públiques celebrades fins ara, aquest cop va ser Dallerès l’encarregat d’explicar la proposta de model fiscal socialdemòcrata, incidint sobretot en els avantatges que l’establiment d’un IVA, d’un tipus del 5,5%, i l’eliminació de la imposició indirecta i dels cànons de FEDA i Andorra Telecom suposaran pels comerciants.

Així mateix, Dallerès va recordar que amb la implantació d’un “nou sistema fiscal més just i organitzat”, que no incrementarà l’actual pressió fiscal sinó que simplent suposa una reequilibri entre impostos directes i indirectes, permetrà portar a terme les propostes de protecció social que planteja l’Alternativa, mesures que va explicar Riba, que va exposar les línies generals del model de benestar social del PS i en particular, de la sanitat i les polítiques d’igualtat.

Per la seva part, Bartumeu, que en la seva visita del passat divendres al Pas va centrar més el seu discurs en la gent jove, es va centrar ahir més en l’economia.

Així, el candidat a cap de Govern del PS, confirmant els discursos de Riba, sobre polítiques de protecció social, i de Dallerès, sobre els recursos que es necessiten per fer-les, va recordar que “l’objectiu primer de la nostra reforma fiscal és el benefici del ciutadà andorrà”.

I és que pel líder socialdemòcrata, “la política econòmica no tindria cap sentit si no tingués una finalitat social, és a dir, la voluntat d’ajudar a la promoció dels homes i les dones que treballen, que pateixen i que tenen esperança. Volem que tot andorrà assoleixi una vida digna, i que quan passi per moments difícils pugui comptar amb l’ajuda de l’Estat.”

En aquesta línia, Bartumeu va instir en que amb un nou model fiscal, més just i organitzat, els recursos seran suficients per donar els serveis socials que es proposen al programa, a la vegada que serà també una peça clau en l’acord d’associació amb Europa.

D’altra banda, el cònsol encampadà, Miquel Alís i els candidats, Francesc Rodríguez, tercer de la llista nacional, i Carolina Poussier, suplent a la territorial d’Ordino però que va néixer al Pas de la Casa, van participar també en l’acte adreçant-se al públic assistent per animar-los a que el dia 26 vinent “introdueixin, tant a la urna nacional com a la territorial, la mateixa papereta: la del PS i la de l’Alternativa”.

pdf3.jpg