El PS, a favor d’un museu que difongui els trets diferencials

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 19 d'Abril de 2009

20090418 Reunió pública a Santa Coloma

El candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata i L’Alternativa, Jaume Bartumeu, va aprofitar la reunió amb els veïns de Santa Coloma per explicar el programa en matèria de cultura. El cap de llista va manifestar que la formació té un projecte de Museu Nacional, però que “aporti una imatge cultural diferenciada de país”. Va manifestar que “volem crear una marca de turisme cultural pròpia, encara que el foment de la cultura no només ha d’estar dirigida al client turista, sinó que també ha de ser una eina educativa i integradora per a tota la societat andorrana”.

Bartumeu va afegir que també impulsaran una llei d’accés a la documentació que ara mateix custodien els arxius públics amb l’objectiu de garantir la transparència i responent al que recomanen el Consell d’Europa i d’altres institucions internacionals en aquesta matèria. “Fomentarà la participació ciutadana a la cosa pública, permetrà el control democràtic de l’activitat administrativa i facilitarà la circulació d’informació”, va assenyalar Bartumeu en relació amb el marc legislatiu.

Finalment, el candidat va detallar d’altres propostes, com ara el pla de foment de la lectura o la facilitació del treball en xarxa de les biblioteques públiques i va indicar que s’impulsaran polítiques de suport a les empreses culturals, en matèries com teatre i música. Els candidats de L’Alternativa als escons de la territorial d’Andorra la Vella, Carles Blasi i Albert Font, van explicar als assistents a la reunió a la casa Quim Dolsa del poble els principals eixos del programa en matèria econòmica i social.

pdf3.jpg