El Pas demana al PS el retorn de l’ambulància fixa del SUM

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 18 d'Abril de 2009

20090417reunio-pas

El candidat a cap de Govern del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, acompanyat pels candidats de la llista territorial d’Encamp, Josep Dallerès i Maria Pilar Riba, va visitar ahir al migdia el Pas de la Casa per recollir les inquietuds i les demandes dels veïns d’aquesta peculiar població fronterera.

Una de les demandes més repetides versava sobre la ja coneguda queixa del transport sanitari. Els veïns del Pas van demanar als candidats socialdemòcrates que la població torni a disposar d’un servei d’ambulància del SUM fix, tal com tenia fins fa un any i mig.

Va ser la consellera general i número dos de la llista territorial, Maria Pilar Riba, l’encarregada de recollir les inquietuds dels pasdelacasencs sobre sanitat i seguretat ciutadana. La del transport sanitari és una reclamació reiterada pels habitants del Pas des que l’externalització del servei els va deixar sense ambulància fixa a final del 2007. La més propera que té ara la població es troba gairebé a mitja hora de distància. Els veïns també es van queixar de la manca d’un pediatre en una població que té el percentatge més gran de gent jove de tot el país i del fet que el Pas no tingui una oficina policial permanent.

Bartumeu, per la seva banda, va insistir en un dels punts forts de la campanya socialdemòcrata: l’acord d’associació amb la Unió Europea. Segons el candidat del PS, aquest nou marc de relació permetrà als joves professionals i emprenedors “sortir de les fronteres sense ser castigats” per la doble imposició .

“MIG PUNT DE DISTÀNCIA”

Atesa la importància del sector del comerç al Pas de la Casa, Dallerès va aprofitar per exposar la proposta d’IVA dels socialdemòcrates. Dallerès va ironitzar amb la coincidència de la proposta d’IVA de Coalició Reformista, que fixa el tipus en el 5%, amb la del PS, que el fixa en el 5,5%: “Sembla que ara, després d’uns quants anys de desenteniment i de no voler ni escoltar-nos, ja només estem a mig punt de distància”, va afirmar l’encampadà.

pdf3.jpg