Bartumeu es presenta a la capital com l’única opció amb propostes

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 18 d'Abril de 2009

El candidat a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va presentar ahir la seva candidatura com “l’única apta per governar” en la Reunió de Poble realitzada anit al Palau de Congressos d’Andorra la Vella.

Bartumeu va presentar el PS “com el partit que ha demostrat tenir una gran capacitat de generar propostes, tal com fa pal.lès la feina realitzada des del grup parlamentari”. Rosa Ferrer, cònsol de la capital, va ser la primera en intervenir i va fer èmfasi que només “un Govern socialdemòcrata impulsarà unes polítiques de positiu redreçament econòmic i social”. Ferrer va ser la cap de llista dels socialdemòcrates en les eleccions generals del 2005 en les qual amb Carles Blasi es van imposar àmpliament a la candidatura liberal encapçalada per Marc Forné. El candidat d’Andorra la Vella, Carles Blasi, va destacar els vuit anys de trajectòria del PS i va remarcar que des de l’inici el partit que ell representa “ha escoltat els conciutadans i conciutadanes i col.lectiu de tot tipus, fet que ha permès conèixer quines són les preocupacions i neguits de la gent”. I partint d’aquesta base “s’ha basat el programa electoral del PS, el nostre projecte de país, de l’Andorra de totes les dones i de tots els homes que hi treballem i hi vivim, de tots sense exclusions”, va dir. Blasi va fer referència a les propostes programàtiques, explicant les raons que demanen aplicar un nou model fiscal a Andorra, com ara la millora de la competitivitat de les empreses del país, la necessitat de generar noves oportunitats de negoci, ordenar i simplificar l’actual sistema tributaris, així com el mandat de l’article 37 de la Constitució.

Albert Font, candidat independent a la capital, va aportar la seva visió sobre la proposta de govern remarcant “l’assegurança d’atur”. Font va explicar que les contribucions com la proposada serveixen per estabilitzar l’economia i es va mostrar convençut que els socialdemòcrates, amb l’Alternativa, trobaran el consens necessari al Consell General per poder-la desenvolupar.

El candidat a cap de Govern va enviar ahir un missatge “d’esperança a la ciutadania”, a la qual li va demanar confiança en el futur. “Creiem en el futur del país, en el poble i en la política que hem definit per canviar les coses. El camí per aconseguir el canvi necessari és llarg, però és bonic avançar junts i saber que és possible”, va manifestar Bartumeu al públic present.

FEU DE L’ESQUERRA

Per passar l’equador de la campanya, el PS ha triat Andorra la Vella, un tradicional feu de l’esquerra, juntament amb Encamp. Després de l’aprovació de la Constitució, als comicis de desembre de 1993, la parròquia va apostar per Nova Democràcia, la formació liderada per Bartumeu que amb el temps seria l’embrió del Partit Socialdemòcrata. Amb tot, a les eleccions de 1997 i 2001, en els temps de les còmodes majories absolutes de Marc Forné, la capital va donar la confiança als liberals, a diferència del que succeïa al Comú, que seguia en mans de ND i el PS. Andorra la Vella va tornar a mans socialdemòcrates ara fa quatre anys, contribuint que el PS doblés la seva representació al Consell General.

pdf3.jpg