Blasi recorda el passat dels membres d’ApC

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 18 d'Abril de 2009

El cap de llista de L’Alternativa a Andorra la Vella, Carles Blasi, va advertir que els membres d’Andor – ra pel Canvi “no són més que liberals que s’han canviat de jaqueta”. Ho va fer durant la reunió de poble que els socialdemòcrates van celebrar al Centre de Congressos de la capital, l’acte, de moment, més multitudinari de la campanya, amb 500 assistents.

El candidat del PS no va estalviar crítiques a la plataforma centrista, a qui va acusar de “vendre fum”, ni contra Coalició Reformista. Blasi va retreure a CR que “les nostres propostes, que fa un temps eren utilitzades per fer por, les han incorporat al seu programa”, i va apuntar que “encara tenen la barra de dir que nosaltres els hem copiat”. Per al cap de llista a la capital, el fet que CR es vulgui apropiar de les idees de L’Alternativa “és normal”, ja que “el seu programa l’han hagut de fer en quinze dies”.

Els retrets envers els liberals no van ser només llançats per Blasi. El número 2 de la llista parroquial, l’independent Albert Font, va remarcar que “Andorra deu 900 milions d’euros i sembla, per alguns, que només dient-ho ja està assumit”. El candidat va afirmar que aquest important dèficit “és el que tenim després de catorze anys de gestió de diferents espècies liberals”, i va lamentar que “encara tinguin ara les ganes de demanar-nos la confiança només canviant el nom”.

Font també va rememorar una antiga tradició andorrana per car – regar contra la figura del cap de llista de CR, Joan Gabriel. “Llàstima que això de caçar el tamarro s’hagi extingit, perquè tenim un candidat que seria ideal per fer-li fer”, va apuntar el número 2 de la L’Alternativa a Andorra la Vella, que també es va encarregar de defensar la proposta d’assegurança d’atur. “És més costós sortir d’un forat que evitar d’entrar-hi, que és el que pretenem amb aquesta proposta”, va comentar el candidat, a la vegada que va refermar la convicció que “tot el que es pagui, de ben segur que revertirà en l’economia del país”.

El cap de la llista nacional, Jaume Bartumeu, va ser l’encarregat de cloure l’acte, tot recordant que “falten nou dies per tenir un Govern que governi Andorra d’una altra forma”. El líder socialdemòcrata va remarcar que “no tots els polítics som iguals, no som iguals que aquells que ens han governat els catorze darrers anys”. Bartumeu també va acusar els membres del PLA d’haver “usurpat la paraula liberal per aplicar una política ultraconservadora”.

pdf