Bartumeu vol adaptar el sistema educatiu als estàndards «més exigents» per millorar-ne la qualitat

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 17 d'Abril de 2009

La reunió pública que l’Alternativa va celebrar ahir a Sant Julià de Lòria es va centrar en el programa d’educació. El candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, va manifestar que «l’educació és una part fonamental» del model de país que proposa la seva formació.

Així la propsta socialdemòcrata passa per adaptar l’actual sistema educatiu als estàndards europeus «més exigents» per assolir l’objectiu: millorar la qualitat de l’ensenyament andorrà. De la mateixa manera, la proposta de l’Alternativa recull la reestructuració de la formació professional en una llei marc perquè l’educació sigui «coherent i s’ajusti a les necessitats del mercat laboral». «Andorra necessita els professionals millor formats que ens permetin els nostres recursos», va declarar Bartumeu. De la mateixa manera, els socialdemòcrates aposten per posar en pràctica mesures que permetin conciliar la vida familiar i escolar, i que dignifiquin el professorat.

«Andorra no es pot permetre un nivell de qualitat en l’ensenyament com el que ens ha deixat en herència el Partit Liberal, amagat ara en l’actual Coalició Reformista», va criticar Bartumeu, que ha suposat «un augment en l’absentisme i del fracàs escolar». Malgrat les crítiques llançades contra les polítiques liberals en matèria d’educació, l’Alternativa és partidària de mantenir la convivència dels tres sistemes educatius, però crearia una prova oficial de batxillerat, al nivell de l’existent als països veïns, i replantejaria el sistema de l’obtenció del títol.

Per als socialdemòcrates, el nivell d’educació i la competitivitat futura del país van de la mà: «No es prepara bé el nostre jovent, i a més tenen dificultats per estudiar a fora, pel que es fa difícil ser competitius», va sentenciar el candidat a cap de Govern. Per Bartumeu, «aquest és un dels motius pels quals l’acord d’associació amb Europa és essencial». L’acte va ser presentat per la candidata territorial Angie Duró, i va comptar amb la participació del candidat de la llista nacional Bruno Bartolomé i dels número 1 i 2 de la parroquial, Rossend Areny i Josep Roig respectivament.

pdf3.jpg