L’Alternativa vol millorar el trànsit junt amb els comuns

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 17 d'Abril de 2009

El candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb una delegació del Sindicat d’Agents de Circulació d’Andorra la Vella. La trobada forma part de la ronda de reunions que el líder socialdemòcrata està mantenint des de fa mesos per conèixer les inquietuds dels diferents sectors socials.

La reunió va servir per avaluar l’evolució positiva del grau de reconeixement, institucional i social, de la professió a partir de l’aplicació de la nova llei que regula el cos.

Els representats dels agents veurien també com una lògica conseqüència d’aquesta evolució positiva que s’arribés a convertir el seu cos en una guàrdia urbana. En aquest sentit, Bartumeu va insistir que es tracta d’una qüestió que s’ha de concertar i acordar amb els comuns i va recordar el seu compromís públic de treballar per posar d’acord totes les administracions en els grans projectes de país.

Bartumeu, que va destacar que els darrers anys el model de creixement ha fomentat el transport privat per carretera, va incidir en la necessitat de millorar el transport i la mobilitat a partir de mesures concretes que puguin afavorir la descongestió de la circulació, d’una forma directa o indirecta. Entre aquestes iniciatives, el programa socialdemòcrata s’adreça al replantejament gradual de l’ordenament territorial per evitar desplaçaments, tenint present, per exemple, la ubicació que han de tenir les noves escoles, les zones d’esbarjo, els edificis administratius i els centres de treball.

D’altra banda, i també d’acord amb criteris de sostenibilitat, Bartumeu considera necessari fomentar la recerca de transports col·lectius més eficients, així com millorar-ne els preus, els horaris i els itineraris. Alhora, el candidat creu imprescindible cercar solucions de transport col·lectiu per als treballadors fronterers. Des de l’Alternativa també es planteja donar un impuls seriós a les iniciatives per compartir vehicle, la millora i racionalització del transport escolar, el replantejament gradual dels horaris laborals i el foment del teletreball.

pdf3.jpg