El PS defensa el forfet únic per rellançar l’oferta turística

Autor: Iago andreu
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 16 d'Abril de 2009

El Partit Socialdemòcrata és partidari d’unificar els forfets dels dos dominis esquiables del país per tal de rellançar el turisme de neu i potenciar una única marca de cara a l’exterior. Així ho va explicar ahir el candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, en una reunió amb els responsables de Ski Andorra i de les estacions d’esquí.
“Per poder vendre la marca Andorra, país dels Pirineus és essencial que tinguem un sol forfet”, va declarar Bartumeu pocs minuts després de la trobada amb els representants del món de l’esquí.

El líder socialdemòcrata va precisar que la seva proposta no entra a avaluar la possible fusió d’estacions, un assumpte del qual es va mostrar disposat a “parlar-ne”. Per als socialdemòcrates el prioritari és, ara per ara, posar d’acord totes les administracions públiques per tirar endavant un únic model turístic nacional, que aniria en la línia del nou model de creixement econòmic que vol potenciar l’Alternativa.

Les propostes electorals dels socialdemòcrates també preveuen transformar Andorra Turisme, actualment una empresa únicament pública, en una societat mixta que doni veu als diferents sectors turístics. “Apostem també perquè el Ministeri de Turisme lideri la política turística en la defensa d’un sol plantejament de país”, hi va afegir el candidat socialdemòcrata.

IMPULS A L’ESQUÍ ESCOLAR A última hora del matí, Bartumeu es va reunir amb els responsables de la Federació d’Esquí per analitzar l’evolució i el futur de l’esquí escolar. El candidat de l’Alternativa va valorar que el programa “no funciona correctament” i va apostar per una major implicació de la federació en l’aprenentatge de l’esquí a les escoles. “Els nostres estudiants no poden viure d’esquena a la neu”, va declarar.

MESURES DE REACTIVACIÓ Ahir va ser un dia maratonià, pel que fa a reunions, per al candidat de l’Alternativa. A primera hora del matí, Bartumeu es va reunir amb l’associació de promotors immobiliaris per exposar-los els plans del PS pel que fa a la reactivació del sector i la política d’habitatge. El candidat socialdemòcrata va exposar la seva intenció de modificar, “en la mesura del possible”, la legislació per permetre que els promotors puguin abonar la cessió obligatòria de manera fraccionada. A més, també els va recordar les mesures de reactivació contingudes a la proposició de llei del PS tombada per liberals i centristes al Consell la tardor passada.

pdf