El PS comença la campanya a Escaldes apel·lant al vot nacional

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 15 d'Abril de 2009

El candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, va iniciar la campanya electoral participant a la primera reunió pública, celebrada a Escaldes-Engordany. Des d’aquesta parròquia, el líder socialdemòcrata va demanar a la ciutadania que adreci els dos vots en una mateixa direcció: les llistes de l’Alternativa encapçalades pel Partit Socialdemòcrata. Bartumeu va emfatitzar que per aconseguir el canvi necessari cal aprofitar els dos vots i “pensar en el país”.

Bartumeu va compartir ahir al vespre protagonisme amb el número dos, l’escaldenc Víctor Naudi, i els dos candidats a la territorial, Jordi Font i la independent Rosa Gili. Naudi va obrir la reunió i va destacar que l’Alternativa és l’única força present a totes les circumscripcions del país, l’únic “equip il·lusionat que creu en les persones”.

El cap de llista del PS a aquesta circumscripció, Jordi Font, va destacat que Andorra es troba en una situació de “paràlisi inacceptable” a causa de les polítiques liberals i va explicar que per sortir-ne cal treballar en un nou model econòmic. Font va manifestar que s’ha d’aplicar una reforma fiscal, que el nou Govern ha d’impulsar el turisme i el comerç i que cal avançar cap un acord d’associació amb Europa. El candidat va insistir en el fet que la política d’embrancament amb la Unió Europea és un pas imprescindible per reactivar l’economia del país, per potenciar les empreses andorranes a l’exterior i la inversió al país d’empreses foranes. A la vegada, Jordi Font va explicar que aquest acord d’associació permetrà participar a programes comunitaris d’ajuts i que treballadors i estudiants es puguin desenvolupar amb normalitat a qualsevol país de la UE.

Per la seva banda, Gili va aprofundir en la repercussió que tindria una reforma fiscal, com ara la que defensa el PS, a favor de la protecció social, que “no s’ha d’entendre com una despesa, sinó com una inversió” per construir una societat més justa. Per a Gili, un Govern socialdemòcrata situaria el ciutadà al centre de les preocupacions.

pdf