Bartumeu aposta per un Govern obert a altres forces polítiques

Autor: iago andreu
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 15 d'Abril de 2009

20090414 Reunió pública Escaldes-Engordany

Els socialdemòcrates van començar ahir la campanya conscients que surten com a favorits i que tenen moltes possibilitats de ser la llista nacional més votada el 26-A. Amb tot, el PS i l’Alternativa no volen governar sols; aquesta és, si més no, la voluntat del candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, que va apostar per un Executiu “participat” per altres formacions polítiques.

Bartumeu va explicar que els socialdemòcrates volen “un Govern obert, de progrés i participat per altres forces polítiques que vulguin compartir amb nosaltres el treball indispensable per fer el canvi de model econòmic que el nostre país necessita”. Per tant, el líder de l’Alternativa sembla disposat a emular el president francès, Nicolas Sarkozy, que s’ha distingit per incloure a l’Executiu destacades personalitats d’ideologies diferent a la seva. I si, per les intencions, el candidat socialdemòcrata s’acosta a França, el vocabulari emprat recorda el de l’expresident català Jordi Pujol: Bartumeu va explicar que el PS aspira a ser el “pal de paller” d’un futur Govern orientat a completar “allò que vam començar amb el procés constituent els anys 1992 i 1993”. “No volem fer sols el canvi”, va concloure.

Tot i que des del PS no es vol dir blat fins que no sigui al sac i ben lligat, Bartumeu va admetre que surt com a favorit i que espera “confirmar el que els ciutadans i les ciutadanes ens estan dient des de fa setmanes, que estem en la bona via, que és la d’aconseguir ser la llista nacional més votada”. Pel que fa a les parròquies, el candidat socialdemòcrata va reiterar que ara és el moment d'”aprovar amb nota” una assignatura que al PS tradicionalment se li ha resistit. Amb tot, Bartumeu va afirmar que els resultats de fa cinc anys ja evidenciaven un canvi de tendència, també a les parròquies, ja que aleshores l’Alternativa “va guanyar a les tres més poblades i a Ordino van faltar 14 vots per capgirar la situació”.

El candidat del PS va rebutjar que les possibilitats de victòries se sustentin només en el desgast liberal, perquè al darrere dels socialdemòcrates hi ha “quatre anys de feina preparant l’alternativa del Govern nou”.

pdf