Tret de sortida electoral

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 15 d'Abril de 2009

Els cinc candidats a cap de Govern als cada cop més imminents comicis del 26 d’abril –Joan Gabriel per Coalició Reformista (CR), Jaume Bartumeu per l’Alternativa, Eusebi Nomen per Andorra pel Canvi (ApC), Isabel Lozano pels Verds i Tomàs Pascual per Unió Nacional de Progrés (UNP)– van realitzar ahir la tradicional penjada de cartells, el primer dels passos d’una campanya electoral, que, tret de ser la més curta, es presenta com a la més discutida, intensa i decisiva per al futur del país.

A les 12.00 hores del matí, totes les candidatures parroquials van procedir a la penjada de cartells territorials, uns actes que van precedir als diferents recorreguts programats pels aspirants a liderar un Executiu que, ara més que mai, necessita redreçar la situació econòmica –tal com reconeixen tots els candidats– dins el context de crisi econòmica internacional. Les promeses són diverses. Gabriel parla d’un “gir de 180 graus”, Bartumeu d'”obertura i progrés”, Nomen directament de “solucions”, Lozano d’un rotund “moviment” per Andorra i Pascual d'”independència” del seu partit. El joc no ha fet més que començar.

ELOGIS AL COMÚ D’ESCALDES// En aquests comicis gairebé tothom apel.la al vot en clau nacional. Potser és la crisi o la imperiosa necessitat de reformes, però el cas és que tots els partits semblen voler sepultar el parroquialisme. Amb tot, l’enganxada de cartells va evidenciar que Andorra dista encara molt de ser una de sola: a cada parròquia el format dels cartells havia de ser diferent, la qual cosa suposa un augment de la despesa dels partits si s’hi volen adaptar.

Des de diverses formacions, especialment les més petites i amb menys recursos, es va elogiar la “modernitat” i el “sentit pràctic” del Comú d’Escaldes-Engordany. A la par-
ròquia més jove, els cartells es col.loquen en tanques publicitàries, i tant la col.locació com el cartell van a càrrec del Comú.

pdf