El PS ofereix “el canvi que necessita el país”

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 15 d'Abril de 2009

Amb la confiança de poder assolir la victòria a les eleccions i entrar a governar. Així va enganxar el cap de llista de L’Alternativa, Jaume Bartumeu, els cartells electorals de la seva candidatura a la capital.

El dirigent socialdemòcrata va avançar que si aconsegueix el triomf la seva intenció no és liderar un executiu monocolor, sinó que el gabinet estarà “obert a forces i persones que vulguin aportar el canvi que el nostre país necessita”.

La plaça Rebés de la capital, just davant de l’edifici del comú –de color socialdemòcrata– va ser l’espai escollit pels candidats del PS tant a la nacional com a la parroquial, Carles Blasi i Albert Font, per enganxar els primers cartells. Després del tradicional acte, que poc abans s’havia viscut a altres poblacions, Bartumeu va assegurar que la intenció de la formació és buscar acord en assumptes essencials i no governar sols, sinó “ser el pal de paller d’un executiu on també hi estiguin aquelles forces o persones que vulguin acabar el que es va començar el 1993″.

El cap de la llista nacional de L’Alternativa va expressar la seva convicció que la formació té moltes possibilitats d’aconseguir el suport necessari dels ciutadans per convertir-se en els propers governants, tot i les dificultats que ha tingut la formació en anteriors comicis per sumar consellers a les territorials. “En les darreres generals”, va recordar, “vam guanyar en tres parròquies, i a les dues més poblades, i a Ordino ens van faltar pocs vots per aconseguir els dos parlamentaris en joc”. La confiança dels socialdemòcrates té com a principal base el fet de “tenir a favor tot el treball dut a terme els darrers anys per preparar l’alternança”.

Per Bartumeu, “la societat ha canviat els darrers anys” i aquesta situació “s’ha de traduir en les institucions a partir del dia 26″. El líder socialdemòcrata va avançar que els eixos en què se centrarà la campanya seran “els que preocupen els ciutadans” entre els quals “l’habitatge, la sanitat, l’educació i el suport a les famílies”. Això últim, segons va indicar el candidat socialdemòcrata, “ens portarà a parlar també del nou model econòmic i, per tant, la fiscalitat i l’acord amb la Unió Europea”.

De la seva banda, el cap de la llista parroquial d’Andorra la Vella, Carles Blasi, va alertar, com havien fet altres membres els últims dies, del perill de les enquestes.  “Hi ha molta gent que no ha volgut manifestar la seva voluntat de vot”, va voler remarcar.

pdf