L’Alternativa demana els dos vots als electors per obtenir la majoria «pel canvi necessari»

Autor: e.o.
Font: més andorra
Publicat el: 15 d'Abril de 2009

20090414 Penjada de cartells a la Massana

L’Alternativa va celebrar ahir la seva primera reunió de poble de la campanya. Va ser a Escaldes-Engordany, amb un auditori de més de 300 persones.

Va ser el número 2 de la llista nacional, l’escaldenc Víctor Naudi, qui va obrir l’acte. Naudi va explicar al públic que, encara que hi hagi cinc candidatures, «només n’hi ha una de preparada: la socialdemòcrata», i va recordar que, encara que hi hagi gent que digui que el seu cap de llista, Jaume Bartumeu, «fa massa temps que hi és» de manera despectiva, d’això, «se’n diu experiència », que és el que es necessita, segons Naudi, per sortir de l’actual crisi. «Dubto que Nomen i Gabriel junts tinguin l’experiència i els contactes que té Bartumeu», va sentenciar. D’altra banda, el número 2 va insistir que «cal un canvi assenyat i decidit» i va acabar assegurant que «volem guanyar perquè creiem en el futur del nostre país. Hem de sumar i necessitem una majoria», va afegir tot demanant el vot per a la seva formació.

Justament aquest punt el van recordar la resta de candidats que van participar a l’acte. Bartumeu va insistir a demanar els dos vots, el de la llista territorial i el de la nacional, clau «per aconseguir el canvi necessari». El cap de llista de la territorial d’Escaldes- Engordany, Jordi Font, va explicar als presents que les paperetes de vot que s’adjunten en el programa tenen un error, i per això va demanar que es fes córrer la veu perquè la gent no porti el vot preparat de casa el dia 26.

Bartumeu també va expressar la necessitat de canviar el rumb i poder establir un nou model de país per a Andorra, que permeti afrontar el futur amb esperança, a través d’una «nova manera de governar, basada en l’interès general i el progrés dels ciutadans.

D’altra banda, la reunió va servir per explicar la proposta de model fiscal de l’Alternativa. L’encarregat de ferho va ser Font, que va recordar que es suprimirien la majoria dels impostos indirectes per instaurar-ne un únic sobre el valor afegit. Font va qualificar l’actual fiscalitat «d’edifici ruïnós« i va dir que els actuals IMI i IAC són «la mamella de l’Estat, però a la vegada el llast de la nostra economia», per això cal suprimir-los, segons el candidat a la circumscripció escaldenca. Font va manifestar que Andorra es troba en una situació de «paràlisi inacceptable a causa de les polítiques liberals», i per sortirne van treballar en un nou model econòmic i avançar cap a un acord d’associació amb la Unió Europea, que permeti establir-hi relacions no només econòmiques, sinó també en altres àmbits.

La número 2 de la candidatura territorial, Rosa Gili, va aprofundir en la repercussió que tindrà la reforma fiscal a favor de la protecció social, que l’Alternativa entén com una inversió per construir una societat més justa.

pdf3.jpg