El PS i els socialistes aranesos defensen l’aeroport d’Alguaire com una oportunitat

Autor: toni solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 8 d'Abril de 2009

“Alguaire és una realitat. Aquesta és una oportunitat que hem de saber aprofitar. L’hem de gestionar de forma conjunta.” Ho va dir ahir el síndic d’Aran i cap visible d’Unitat Aranesa, Francesc Boya.

“Si Alguaire funciona nosaltres no volem insistir en un altre aeroport quan la Generalitat ja hi ha decidit fer una inversió, unes obres. No girarem l’esquena a Alguaire, sinó que mirarem de col·laborar-hi.” Ho va afirmar el candidat a cap de Govern del PS, Jaume Bartumeu. Tots dos líders socialistes es van trobar ahir –Boya va fer diverses visites institucionals, com per exemple al comú d’Andorra la Vella– per “posar algunes pedres que eren necessàries” en la relació entre dos territoris molt similars però que, alhora, s’han mantingut molt distants, segons va afirmar el síndic aranès. Bartumeu va insistir en allò que ja va dir després de reunir- se amb el president de la Generalitat, José Montilla: “Volem redreçar el futur i l’economia del nostre país, però en companyia” dels territoris propers, ja sigui del nord com del sud.

Els “dos pirinencs convençuts”, com el líder del PS es va definir a ell mateix i al polític socialista aranès, van advocar per trobar aliances que enforteixin el territori. “El Pirineu necessita lideratges”, va assegurar Boya, una estona després d’afirmar que Andorra i la Vall d’Aran són “dos territoris motors” de l’àrea pirinenca i encara uns quants minuts més tard que Bartumeu assegurés que “la capitalitat dels Pirineus rau a Andorra la Vella”. Francesc Boya va insistir en la necessitat de fer projectes comuns en l’àmbit turístic, que molt tindrien a veure amb la comunicació: la viària, la que suposen les noves tecnologies o l’aeroportuària, en què la infraestructura lleidatana d’Alguaire hauria obert noves expectatives.

pdf3.jpg